Grad

Vlahušić napravio koncept razvoja Dubrovačke kartice, Franković ga pozvao na sastanak

gradsklo vijec andro vlahusic07

Na poziv gradonačelnika grada Dubrovnika Mata Frankovića održao sam danas sastanak na temu razvoja dubrovačke kartice u uredu gradonačelnika. Nakon što su cijene ulaznica za gradske zidine izjednačene sa cijenom dnevne Dubrovačke kartice od 1. siječnja ove godine u iznosu od 250 kuna, stvorile su se ozbiljne pretpostavke za drugu fazu razvoja Dubrovnik carda. Dubrovačka kartica pokrenuta je 2009. godine i kroz proteklih dvanaest godina stekla je povjerenje brojnih posjetitelja i turista grada Dubrovnika. Istovremeno je zaradila više od sto milijuna kuna u proračun grada Dubrovnika – istaknuo je u svom priopćenju gradski vijećnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić.

Pročitajte njegovo priopćenje:

Pred mjesec dana napravio sam koncept razvoja Dubrovačke kartice u narednom razdoblju, te ga uputio pisanim putem gospodinu Frankoviću, koji ga je proslijedio Upravnom odjelu za kulturu na analizu. Pred deset dana održao sam sastanak sa pročelnicom za kulturu gdjom Julijanom Brautović i Tonćijem Daničićem, voditeljem Dubrovačke kartice od samoga početka 2009. godine.

Koncept razvoja dubrovačke kartice prihvaćen je kao dobra osnova za donošenje konkretnoga projekta razvoja Dubrovačke kartice u idućih pet godina, koji treba donijeti Gradsko vijeće kao operativni i strateški projekt grada Dubrovnika. Na današnjem sastanku usuglasili smo se da operativni plan treba biti temeljen na Planu upravljanja povijesnom jezgrom, projektima Respect the city i Smart city Dubrovnik.

Gradskome vijeću predložit će se i osnivanje radnoga tijela zaduženoga za konkretne poslove koje će biti sastavljeno od gradskih vijećnika, stručnih službi grada Dubrovnika, turističke zajednice, te tvrtki i ustanova u vlasništvu grada Dubrovnika koji imaju ideja i znanja kako napraviti vrhunsku Destinacijsku Dubrovačku karticu.

Na sastanku smo konstatirali kako unapređena, digitalizirana dubrovačka kartica treba donijeti kvalitetni sadržaj turistima , smanjiti gužvu u povijesnoj jezgri, te stvoriti znatne prihode proračunu grada Dubrovnika i njegovim korisnicima, kako bi što prije osigurali financijsku stabilnost grada Dubrovnika.

Razvoj Dubrovacke kartice

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist