Sport

VIDEO/FOTO Kako je Lukrecija Dragić preživjela spartanski trening s vojnicima?

aktivna hrvatska 2

Lijepa Dubrovkinja Lukrecija Dragić sudjelovala je u projektu ‘Aktivna Hrvatska’ zajedno s Počasno-zaštitnom bojnom Hrvatske vojske.

Pravi spartanski trening kakav prolaze ovi časni vojnici prošli su i treneri nacionalnog projekta Aktivna Hrvatska, a koji novu sezonu započinje u siječnju.

Ususret godišnjem natjecanju Hrvatske vojske Viribus Unitis vojnici pod vodstvom stožernog narednika Dalibora Delića održali su zahtjevan trening kojim žele potaknuti građane Hrvatske na veću aktivnost i zdraviji život. Ime ovog natjecanja Viribus Unitis znači zajedničkim snagama, što predstavlja moto specijalne postrojbe bojne Zrinski pod zapovjedništvom generala Miljenka Filipovića.

Renata Sopek, Lukrecija Dragić i Ivan Antunović ususret početku nove sezone projekta Aktivna Hrvatska, koji se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, dobro su se namučili prateći zahtjevne izrazito funkcionalne, životinjske i iskonske pokrete koji su dio Hard body work out treninga koji prolaze i vojnici Počasno – zaštitne bojne.

Oponašanje životinjskih i prirodnih pokreta izuzetno je učinkovito jer dovodi do poboljšanja tjelesnog i zdravstvenog statusa, zanimljivo je i treningu daje jednu novu dimenziju. Dobra odlika ovoga sustava koji su vojnici otkrili prije dvije godine, a koji je primjenjiv u svakodnevnom životu i poslu djelatnika PZB-a je mobilnost opreme i to što Hard body možete provoditi doslovno bilo gdje pa je preporučljivo svima. Životinjski prirodni pokreti uključuju i oponašaje kretanja mačke, leoparda, majmuna, zmaja, raka, kobre, medvjeda, škorpiona, zeca, kondora, gorile i drugih životinja.

-Ovim treningom želja nam je podržati nacionalni projekt Aktivna Hrvatska. Pokazati kako treniraju vojnici Počasno – zaštitne bojne, ali u isto vrijeme pozvati sve naše građane na povećanu aktivnost. Upravo ovakva vrsta treninga koju smo pokazali idealna je za sve i ne zahtjeva dodatne sredstva, može se izvoditi u bilo koje prostoru vlastitom snagom. Aktivnije društvo garancije je zdravije nacije! – izjavio je stožerni narednik Dalibor Delić.

PZB – pristožena postrojba GSORRH, osnovana je 2000. godine, a uloga joj je izvršavanje ceremonijalnih i protokolarnih radnji i osiguranja za potrebe državnog vrha, ureda Predsjednice RH te Vlade RH i Ministarstva obrane. Tjelesna spremnost vojnika ove bojne je na vrlo visokoj razini, velika se pažnja posvećuje i prehrani vojnika te svim ostalim parametrima koje zahtjevaju najveću razinu spremnosti. Stožerni narednik Dalibor Delić sa svojim timom brine o tome da se u treninge hrvatskih vojnika uvijek uvrste najnovija saznanja iz svijeta kineziologije.

Pročitajte još

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

Španjolska osvojila Euro!

Dulist

Završen 10. Dubrovnik DUB Bowl

Dulist