DuList IN

VIDEO / Embassy 516 najavljuje novi studijski album ‘Correlation’!

Embassy Naslovna

Band “Embassy 516” dugo vremena je bio neprimjetljiv i nije se pojavljivao pred publikom! Tišinu od posljednjeg live izdanja “Transition of the Environment” (već davne 2013.) bi prekinili tek pokojim nenajavljenim koncertom ili spontanom objavom na Facebooku.

E516 3

Za sve one koji su zaboravili na ovaj alternativni sastav koji je u mnogočemu bio pionir na dubrovačkoj sceni, danas su se na Facebooku iznenada oglasili snimkom lanjskog nastupa iz kultne emisije “Demobox”. Nastup je sniman i emitiran 24.03.2017. u organiziciji HRT-a Radio Split & Kulturno umjetničkog društva “Marjan”.

U kratkoj prepisci s frontmanom banda Žarkom Dragojevićem smo saznali više detalja:

E516

“Riječ je o najavi studijskog albuma “Correlation” koji će izaći uskoro za zagrebački Geenger Records. Lani smo imali prilike nastupiti u Splitu i Zagrebu te su oba nastupa bila audiovizualno dokumentirana i emitirana od strane HRT-a. Zahvalni smo producentima Domagoju Mijiću i Anti Doriću koji su dugogodišnji sinonim kvalitete i bezgranične potpore glazbenicima na HRT-u Radio Split. Dobili smo također dopuštenje video snimanja tog nastupa u legendarnom splitskom studiju, pa su nam kolege i suradnici Audiovizualnog centra Dubrovnik pomogli u ostvarenju cjelokupne snimke (Maro Bošnjak, Adem Gušić & Melko Dragojević). Ovo je tek prvi u nizu video zapisa koji će postepeno izlaziti u narednim mjesecima. Koncert su uz mene na gitari / vokalima odsvirali Ivica Glunčić na bubnju te Antonino Šimić na bass gitari.”

E516 2

Podsjetimo, band Embassy 516 bio je prvi dubrovački band čiji su se video spotovi emitirali na nekom od MTV kanala diljem svijeta. Još za vrijeme demo faze bili su pobjednici i sudionici mnogih respektabilnih natječaja (In Music, Terraneo, Minival, MTV Band, St@rt,…). Prvi studijski album “Surveillance of the Environment” izlazi im 2012. godine, a spomenuti “Correlation” bit će javno dostupan na jesen!

E516 1

Pročitajte još

Dođite u Slano na ‘Wine & Fish Street Food Night’!

Dulist

Paul Oakenfold stigao je u Dubrovnik!

Dulist

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist