Aktualno

VELA LUKA OUTDOORS Deseto jubilarno izdanje festivala sporta kreće večeras

Vela Luka outdoors 5

Vela Luka Outdoors, deseto, jubilarno izdanje festivala sporta, zdravlja i aktivnog turizma kreće s aktivnostima večeras u 21.30 koje traju do nedjelje 2. lipnja. Organizatori su Turistička zajednica Vele Luke, Općina Vela Luka i HGSS.

– Manifestacija je iz jeseni pomaknuta na proljeće, godišnje doba u kojem se priroda budi i cvijeće cvate, kada su dani sve duži a temperature sve više, razdoblje u kojem lijepo vrijeme potiče i poziva na rekreaciju i razne aktivnosti, a Vela Luka Outdoors savršeno okuplja upravo sve to na jednom mjestu – napisali su organizatori.

Današnji dan rezerviran je za Stand up komediju Josipa Škilje, prilika je to za dobro se nasmijati i opustiti uz comedy show ‘To je ta shema’ veselom uvertirom u raznolike događaje koji slijede. Manifestacija se nastavlja u petak putopisnim predavanjem Stipe Božića u atriju Centra za kulturu, a potom i zabavom uz DJ Škilju.

Središnji dio programa rezerviran je za subotu. Zagrijavanje započinje u jutarnjim satima uz Slackline i Penjački zid te BMX Challenge akrobacije, a nastavlja se u popodnevnim satima najiščekivanijim događajima – MTB utrkom, Velim, Malim trailom i Dječjim đirom. Staze kreću iz jednog od najznačajnijih prapovijesnih lokaliteta na Mediteranu, Vele spile, dok je cilj svih utrka u centru mjesta. Mali trail duljine je 11 km s 350 m visinske razlike, Veli trail je dug 25 km s 850 m visinske razlike, dok je duljina MTB-a 31,5 km s 410 m visinske razlike.

– Ono što se najčešće veže uz opis Vela Luka Outdoors dobra je zabava i ugodno druženje, stoga ni ovogodišnje izdanje neće biti iznimka. U subotu, u večernjim satima proglašenje je pobjednika, potom večera za sve sudionike te koncert Vox Box benda. Za kraj uzbudljive sportske avanture će u nedjelju svi natjecatelji imati priliku otići na izlet na otočić Proizd, uživati u prekrasnim vidicima, netaknutoj prirodi i beskrajnom plavetnilu – dodali su organizatori.

Za natjecatelje koji dolaze s kopna osigurani su popusti, a jedna od zanimljivih novina je i premijera Vela Luka Outdoors piva.

– Zvuči primamljivo? Na vama je samo da se prijavite, a mi ćemo se pobrinuti da Vela Luka Outdoors ne zaboravite! – poručuju organizatori

Pročitajte još

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

MORE U DUBROVNIKU NA 29.7 STUPNJEVA Novi hrvatski rekord

Dulist

Raspisani natječaji za ravnatelje Lokruma i Dubrovačkih muzeja

Dulist