Grad

VEČERAS PRIKAZ FILMA COUNTRYMAN Predstavnici Grada primili veleposlanstvo Australije

Predstavnici Grada primili veleposlanstvo Australije 1

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin primili su danas u nastupni posjet veleposlanika Australije u Hrvatskoj, Nj. E. Richard Mason Rodgers.

Prijemu je nazočila i djelatnica za konzularne poslove i javnu diplomaciju Dijana Grahovac.

Ovom prigodom zamjenica Tepšić zaželjela je dobrodošlicu veleposlaniku Australije Rodgersu, koji po prvi puta boravi u Dubrovniku, a povod njegova dolaska u grad jest večerašnji prikaz australskog filma ZEMLJAK – COUNTRYMAN koji ću zainteresirana publika i posjetitelji imati priliku pogledati u Ljetnom kinu Slavica.

Susret predstavnica Grada i veleposlanstva Australije obilježio je razgovor o aktualnim gradskim projektima, koje je predstavila zamjenica Tepšić stavljajući poseban fokus na Plan upravljanja, kvalitetu života građana, turističku sezonu i razvoj cruise industrije. Dotaknuli su se i pitanja nedostatka radne snage u Hrvatskoj i susjednim zemljama te izazovima na tržištu rada.

Veleposlanik Australije Rodgers izrazio je oduševljenje mnogobrojnim spomeničkim atrakcijama i prirodnim ljepotama Dubovnika, naglasivši kako su za Australce, Hrvatska i Dubrovnik omiljena ljetna destinacija za odmor i boravak, posebice među mlađom populacijom.

Osvrnuo se u kratkim crtama na večerašnji prikaz filma Petera Pecotića i Josepha Williamsa koji donosi priču o putovanju od 10 tisuća kilometara, a na kojem se isprepliću priče australskih useljenika i starosjedilaca. Na kraju je uputio zahvale zamjenici Tepšić i pročelnici Brnin na prijemu i želji za suradnjom.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist