Kultura

VEČERAS DODJELA NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA Navijamo za Mirej Stanić i KMD!

predstava vidi kako lokrum pere zube

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu večeras će se održati 31. svečana ceremonija dodjela Nagrada hrvatskog glumišta. S obzirom na impresivan broj nominacija za projekte Kazališta Marina Držića itekako imamo razloga pratiti izravan prijenos i to prvi dio od 19.10 na Trećem, a drugi dio od 20.45 sati na Prvom programu HRT-a.

Navijamo za prvakinju našeg teatra Mirej Stanić koja je nominirana za najbolju sporednu žensku ulogu None Anne koju je maestralno odigrala u predstavi ‘Vidi kako Lokrum pere zube’. Ova koprodukcija KMD-a i DLJI,    prema romanu naše Ivane Lovrić Jović, u režiji Paola Tišljarića, premijerno izvedena ovo ljeto na Lokrumu, ‘zaradila’ je još dvije nominacije. I to: Marijana Fumić za najbolju dramaturgiju, a Ana Mikulić za najbolju kostimografiju.

I to nije sve! Naime, kako smo već pisali, ali danas je red da vas podsjetimo, u izbor za nagradu Hrvatskog glumišta ušle su i nominacije za još dvije predstave koje su nastale u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića. Još jedna nominacija za kostimografiju Ane Mikulić stigla je za Ibesenovu dramu ‘Nora – kuća lutaka’, također u režiji Paola Tišljarića u koprodukciji s Gradskim kazalištem ‘Joza Ivakić’ iz Vinkovaca.

‘Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina – Drama’ za žensku ulogu nominirana je Dea Presečki za ulogu Kattrin u predstavi ‘Majka Hrabrost i njezina djeca Bertolta Brechta u režiji Krešimira Dolenčića u koprodukciji s varaždinskim HNK.

Foto: KMD/Teatar.hrnagrada hrvatskog glumista web

Pročitajte još

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist