Grad

VAŽNO TRŽIŠTE Franković i Hrnić uz kušnju županijskih vina pozvali Amerikance u Dubrovnik

frankovic hrnic vinokusnja

U sklopu degustacije i promocije vina Dubrovačko-neretvanske županije na američkom tržištu, a koja je uživo emitirana iz Dubrovnika protekle nedjelje navečer, gostovali su i dubrovački gradonačelnik Mato Franković te direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić.

I ovom je prigodom gradonačelnik Franković uputio Amerikancima poziv za odmor u Dubrovniku, naglašavajući našu spremnost i zdravstvenu sigurnost te otvorenost prema američkim gostima, koja se najbolje vidjela prošle godine kada je Hrvatska bila jedina zemlja Europske unije koja je primala posjetitelje iz SAD-a.

Direktorica Turističke zajednice predstavila je mjere za siguran boravak turista uz program ”Safe Stay in Croatia’, kao i uspostavljene protokole za jednostavniji ulazak turista u zemlju.

Bila je ovo još jedna promocija Hrvatske i Dubrovnika na za nas jako važnom američkom turističkom tržištu, s naglaskom na eno i gastro ponudu.

Degustaciju je organizirala tvrtka Croatian Premium Wine Imports, u suradnji s tvrtkom Coravin, koja na društvenim mrežama ima 140.000 pratitelja, a emitirana je uživo s tarace Gradske kavane gdje je sommelierka Ksenija Matić kušala i predstavljala vina dubrovačke regije – malvasiju dubrovačku, pošip i plavac mali.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist