Aktualno

UZ ZAJEDNIČKU FOTOGRAFIJU Preko 170 osoba educiralo javnost o multiploj sklerozi

ms

U petak je Nacionalni dan multiple skleroze obilježen ispred gradske uprave u Biogradu na Moru, gdje je preko 170 osoba oboljelih od multiple skleroze informiralo javnost o samoj dijagnozi, uputili su obavijest iz Društva multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije.

Na javnom događanju poručili su da javnost često ne vidi što se zbiva iza relativno normalnog izgleda oboljelih. Oboljeli od ms-a često skrivaju bol, vrtoglavice, probleme, inkontinenciju, depresiju i niz drugih simptoma. Mnogi od njih imaju problema sa zadržavanjem radnog mjesta i nerazumjevanjem okoline pa je važno pokazati da postoje, te da im je potrebno osigurati kvalitetu života istovjetnu s ostalim građanima.
Snimili smo i zajedničku fotografiju u narančastim majicama sa znakom Supermena i sloganom Borim se sa multiplom sklerozom , koja je tvoja super moć?
Nakon snimanja fotografije u centru Biograda na Moru u hotelu Adria održao se XIII hrvatski simpozij oboljelih od ms-a, kroz niz edukativnih predavanja vodećih stručnjaka koji se bave multiplom sklerozom u Hrvatskoj, kao što je profesor Mario Habek sa KBC-a Zagreb i profesor psihologije Boris Blažinić. Za dobro raspoloženje u večernjim satima pobrinuo se komičar Vlatko Štampar.
Oboljeli od multiple skleroze više informacija o bolesti od vodećih stručnjaka za multiplu sklerozu mogu pronaći kroz mobilnu aplikaciju MSTV-a prve online televizije za oboljele od multiple skleroze. Također za sve informacije i savjete dostupan je besplatni SOS MS telefon 08007789, a dostupni su i Virtualni Ms savjetnici na web stranicama Saveza društava multiple skleroze Hrvatske, navode iz Društva multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije.
Foto: Društvo multiple skleroze DNŽ

Pročitajte još

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist