Kuharska radionica ove nedjelje okupila je u kuhinji konobe Mrs&Mr Caput predstavnike konavoskih agroturizama i gastro zaljubljenike. Voditeljica radionice, profesorica kuharstva i slastičarstva u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik Marija Bazdan je za ovu prigodu primjenom tradicijskih namirnica kreirala zanimljive i ukusne recepte koji mogu biti nova ponudu konavoskih agroturizama. Nakon višesatne radionice na stolu se servirao liker od ječmene kave s ukusnim keksima od raženog brašna, suhih smokava i morača, kolač od slanutka u šatou od malvasije dubrovačke, kolač od kukuruznog brašna s kremom od mladog sira i meda, krema od rogača s umakom od naranče te krema od skute s bobicom u prezli.
Suradnja s Turističkom i ugostiteljskom školom Dubrovnik je temeljena na sporazumu o suradnji na razvoju ruralnog turizma, a odvija se u okviru projekta NOVA GENERACIJA kojeg Agroturizam provodi uz potporu Ministarstva turizma i sporta.
Nova gastro radionica u Konavlima je planirana za 24. i 25. veljače, a već sljedeći vikend se organiziraju radionice za vinogradare i manifestacija Gusti od kobasica koja uz edukativni ima i natjecateljski i zabavni dio programa.
Foto Agroturizam Konavle