Zanimljivosti

Uz smokve, šipke, naranče, masline… Vrt naše gimnazije od danas krase i rogači!

zasadi drvo ne budi panj 2

Dubrovačko-neretvanska županija pridružila se Nacionalnoj kampanji sadnje stabala koju udruga „Zasadi stablo, ne budi panj!“ organizira na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj.

Privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ana Čeović i pročelnik Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove Miho Baće danas su u dvorištu Gimnazije Dubrovnik podržali sadnju stabala rogača.

“Uz smokve, šipke, naranče, masline i druge autohtone sorte koje krase vrt dubrovačke gimnazije od danas su i rogači. Hvala Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja nas prati od samog početka, Udruzi “Zasadi stablo, ne budi panj” i Inner Wheel klubu Dubrovnik na današnjoj akciji, profesoricama i učenicima grupe Mladi vrtlari koji su nam pokazali da je učenje u našoj učionici na otvorenom puno ljepše i izazovnije” – naglasila je ravnateljica Gimanzije Dubrovnik Katarina Tolja.

Rad vrijednih profesorica i učenika grupe Mladi vrtlari prepoznali su i u ekološko obrazovnom projektu Hrvatske radiotelevizije ‘Najljepši školski vrtovi’ kojeg HRT provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Gimnaziji Dubrovnik za brigu o svom vrtu dodijeljeno je priznanje za osvojeno 2. mjesto u kategoriji očuvanja tradicijskog uzgoja.

“Cilj kampanje koju četvrtu godinu provodi udruga „Zasadi stablo, ne budi panj!“ je ukazati na važnost sadnje stabala i posljedice klimatskih promjena koje se mogu ublažiti upravo ovakvim akcijama, a ovu današnju smo organizirali u suradnji s Inner Wheel klubom Dubrovnik” – naglasila je članica upravnog odbora udruge Livija Faić te najavila nastavak akcije i skoru sadnju stabla u vrtu Područne škole Koločep.

Pročitajte još

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist