Aktualno

UTD Ragusu ‘pritišću’ kamate, uzima pozajmicu iz gradske blagajne

tup stanari2

UTD Ragusa primorana je zatražiti od svog većinskog vlasnika, Grada Dubrovnika, kratkoročni zajam u iznosu od 360 tisuća eura koji je nužan za daljnji razvoj planiranih investicija. Odluku o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora o kratkoročnom zajmu trebali bi usvojiti gradski vijećnici na sjednici idućeg tjedna.
Kako se navodi u objašnjenju materijala dostavljenih vijećnicima, UTD Ragusa uredno podmiruje svoje kreditne obveze, ali osim istih ima i druge obveze koje trenutno nije u mogućnosti uredno podmirivati.
-Zbog rasta EURIBOR-a na globalnom bankarskom tržištu tj. njegovim uzastopnim povećanjem kroz tri kvartala došlo je do rasta kamata na kredit, što je dodatno opteretilo Društvo. Nakon reprogramiranja kredita zaustavljen je rast kamate, međutim ista je fiksirana na iznosu koji sada bitno opterećuje tekuće poslovanje Društva, koje uredno podmiruje svoje kreditne obveze, no nema prostora za daljnje razvijanje planiranih investicija i aktivnosti – ističe se u prijedlogu zaključka o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora o kratkoročnom zajmu.
UTD Ragusi, iščitava se dalje iz materijala, pored podmirenja obveza iz kredita ne ostaje prostora za preostale planirane aktivnosti, podmirenje obveza tekućeg poslovanja pa posljedično niti za planove adaptacije neaktivnih prostora koje ima na raspolaganju, a čijom bi se adaptacijom i stavljanjem na tržište generirali novi prihodi i stabilizirala postojeća situacija.
UTD Ragusa posuđena sredstva Gradu mora vratiti do 15. prosinca 2024. godine uz fiksnu kamatnu stopu od 5 posto godišnje koja se obračunava i plaća mjesečno.

Pročitajte još

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

MORE U DUBROVNIKU NA 29.7 STUPNJEVA Novi hrvatski rekord

Dulist