Sport

USUSRET OTVORENOM PRVENSTVU U LAPADU I ove godine 600 atletičara trči po šljaci

atletika009

Otvoreno prvenstvo Dubrovnika održat će se 8. listopada na stadionu Lapad. Okupit će 600 natjecatelja iz dvadesetak klubova iz Hrvatske, BIH i Crne Gore. Prvenstvo se događa na stadionu Lapad od 13 do 19 sati. Uz 68 disciplina u kojima će se atletičari natjecati, organizirane su i dvije revijalne utrke od 60 metara za građane, roditelje i trenere.

Kako teku pripreme pitali smo predsjednicu Atletskog kluba Dubrovnik Anu Perović Alamat. Prvo na što se osvrnula je stanje atletske staze i uvjeta na njoj.

– Svaku godinu pred natjecanje Sportski objekti nam dovuku onu šljaku, a to trebali radit svako 2 mjeseca jer inače staza bude puna kamenja. Trenutno uređuju stadion, a što se tiče same tartan staze to je opće poznato da je jedini u Hrvatskoj nemamo. Ovo natjecanje je još jedan u nizu od apela da se ona konačno napravi – naglasila je Ana Perović Alamat te ponovila ono što nam je nedavno rekla u razgovoru.

– Bili smo kod gradonačelnika već 5-6 puta. Trenutno je aktualna priča oko projekta Arene Lapad u kojem nema atletske staze. Mi tražimo samo da nam se naprave još 4 tartan staze po 300 metara kako bi klub mogao normalno funkcionirati i da bi atletičari i drugi građani mogli normalno trčati po njoj. Zasad konkretnih odgovora po tom pitanju nemamo, trenutno je Arena Lapad u fokusu – zaključila je predsjednica Atletskog kluba Dubrovnik.

Pročitajte još

Kadeti Juga osvojili broncu na Kupu Hrvatske

Dulist

OLIMPIJSKE IGRE Hrvatska vaterpolska reprezentacija savladala Crnu Goru

Dulist

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Prvo mjesto osvojili Frano Mozara i Iva Strnad

Dulist