Aktualno

‘USTAŠKA KRV JE PODIVLJALA’ Ovako je kandidatkinja za crnogorsku ministricu zdravlja pisala o napadu na Dubrovnik

rat domovinski

Ustaška krv je podivljala, to više nije krv čovjeka, to je zvjerska krv, pa apelujem da se najoštrije osude svi izdajnici i oni koji su odbili da ranjenom bratu pruže ruku pomoći, gledajući mu smrt pred očima – stoji u pismu dr. Jelene Borovinić Bojović objavljenom u posebnom izdanju novine Pobjeda – ‘Rat za mir’ 1991., a kojeg je prenio crnogorski portal Standard.

Njen tekst prenosimo u cijelosti:

‘Crnogorke traže da se formiraju dobrovoljački odredi Pozovite i mene. Ne mogu a da vam se ne obratim u ovako teškim vremenima, kada čovjek nemilosrdno kolje čovjeka kao najkrvoločniju zvijer, a da ne osudim one koji su izbjegli vojnu obavezu i rezervu a jedu hljeb ove zemlje – proklet im bio! Ustaška krv je podivljala, to više nije krv čovjeka, to je zvjerska krv, pa apelujem da se najoštrije osude svi izdajnici i oni koji su odbili da ranjenom bratu pruže ruku pomoći, gledajući mu smrt pred očima. Prokleće ih njihovo potomstvo i kosti izmučenih duša ih u ime moje generacije da istraju u ovom surovom ratu jer pobjeda mora biti na strani pravde. Ponosim se svim dobrovoljcima iz Nikšića, Titograda i svih ostalih mjesta moje Crne Gore. Vjerujem daće djeca ponovo u miru ići u školu i da će se na njihovim crtežima, umjesto pušaka, tenkova i bombi, ponovo naći bezbrižna dječja mašta. Želim da ponovo zavlada ljubav i prestane rat. A ja sam samo jedna od hiljade mojih vršnjaka koja se boji, nada i moli za mir. Jelena Borovinić, učenica Titograd’, napisala je te krvave 1991. Borovnić.

Dr. Jelena Borovinić Bojović je inače kandidatkinja za ministricu zdravlja u Vladi Crne Gore, a u središte javnosti je dospjela kad se na Pulmološkom odjeljenju Kliničkog centra u Podgorici gdje je ona načelnica, od koronavirusa liječio nedavno preminuli mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije. Navodno je prilikom iznošenja tijela Amfilohija iz Kliničkog centra, starješina Sabornog hrama u Podgorici Dragan Mitrović, koji se također u KC liječio od koronavirusa, obukao svećeničku odoru, i uz nečiju suglasnost izašao iz svoje sobe s ostalim svećeništvom, liječnicima i medicinskim osobljem kako bi ispratio posmrtne ostatke mitropolita do izlaza.

Pročitajte još

ŠEST SATI KASNIJE ‘Oliver’ uplovio u Velu Luku

Dulist

NOVI DETALJI S ‘OLIVERA’ Još pluta, na brodu 340 ljudi

Dulist

OŠ LAPAD POSTAJE OŠ IVA DULČIĆA? Pokrenuta peticija zbog promjene naziva škole

Dulist