Restoran Maskeron donosi zanimljiv recept prigodan za nadolazeće blagdane. Ovo signature jelo uskoro će se naći i na novom proljetnom jelovniku. Nadolazeći proljetni dani idealni su za uživanje u novim jelima na taraci ovog restorana. Stoga, rezervirajte vaše mjesto i uživajte u posebnim trenucima s najmilijima.
STEAK MASKERON
SASTOJCI (za 4 osobe)
1,1 kg argentinskog ribeye steaka
100 g riže
Jedna žuta paprika
2 dcl vrhnja za kuhanje
Jedna glavica luka
Maslinovo ulje, sol i papar
Jedna žlica umaka demiglace
Jedan dcl aceta balsamica
Kockica maslaca
Naribani parmezan Grana Padano
PRIPREMA
Rizot
Rižu skuhajte do otprilike 70 posto i ostavite da kratko odstoji. U međuvremenu pripremite žuti umak. Na maslinovom ulju pirjajte sitno sjeckani luk, zatim dodajte sitno nasjeckanu žutu papriku i vrhnje za kuhanje. Kada se sastojci prožmu, dodajte žuti umak u rižu, po potrebi dolijte još malo vode i sve dobro sjedinite. Kremoznost rizota postignite dodavanjem kockice maslaca i naribanog Grana Padano parmezana.
Crveni umak
Na maslinovom ulju kratko izdinstajte kapulu (luk), dodajte cherry rajčice, žlicu demiglace umaka i reducirani aceto balsamico. Umak kuhajte dok ne postane kremast. Po želji začinite solju i paprom.
Meso
Ribeye steak pecite na dobro zagrijanoj tavi do stupnja medium-rare, kako bi meso zadržalo svoju sočnost. Neka odstoji par minuta prije rezanja.
Posluživanje
Rizot servirajte na pjatu, na njega posložite tople trakice steaka i sve prelijte crvenim umakom.
SAVJET ŠEFA KUHINJE
Ako aceto balsamico nije prethodno reduciran, obavezno ga reducirajte tijekom kuhanja. Oba umaka trebaju biti kremasta i jednake konzistencije kako bi ih riža dobro upila, a da se pritom ne razlijevaju po tanjuru. Ako ne pronađete argentinski ribeye, slobodno ga zamijenite ramsteakom.
Vaše mjesto rezervirajte pozivom na broj 020 206 687.