Grad

Uskoro potpisivanje ugovora za izradu projekta za spomen obilježje djeci poginuloj u ratu u Dubrovniku

grad dubrovnik spomen obiljezje djeca poginula u ratu

Nakon odabira idejnog rješenja spomen obilježja za djecu poginulu u Domovinskom ratu u Dubrovniku, a koje je, uz izložbu svih natječajnih radova, predstavljeno uz Dan dubrovačkih branitelja, nastavlja se uska komunikacija i suradnja s roditeljima stradale djece okupljenima u Udrugu civilnih stradalnika Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije.

Tako je pročelnica Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika Paula Pikunić Vugdelija sa suradnicima danas održala sastanak s predstavnicima navedene udruge i projektantima – Hrvojem Bilandžićem i Daliborom Stošićem.

Pritom je udrugu izvijestila o tijeku projekta kazavši kako se uskoro očekuje potpisivanje ugovora za izradu glavnog projekta te da se prva faza – spomen obilježje treba izraditi u roku od 90 dana od potpisa ugovora . Temeljem izrađene projektne dokumentacije ishodit će se građevinska dozvola te zatim krenuti u javnu nabavu za izvođenje radova i skulpture. Samo projektno rješenje danas je odobreno od roditelja stradale djece, predstavnika udruge, te se može nastaviti s daljnjom razradom u glavni projekt.

Podsjetimo, za budući javni gradski park sa Spomen obilježjem za djecu poginulu u Domovinskom ratu u Dubrovniku odabrano je rješenje akademskog kipara Dalibora Stošića i dizajnera i arhitekta Hrvoja Bilandžića. Rješenje je odabrano na temelju javnog likovnog i arhitektonsko-urbanističkog-krajobraznog natječaja koji su proveli Grad Dubrovnik i Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA).

U čitav proces, od samog početka i odabira lokacije, pa do sudjelovanja u Ocjenjivačkom sudu za odabir idejnog rješenja uključeni su roditelji stradale djece okupljeni u Udrugu civilnih stradalnika Domovinskog rata.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist