Crna kronika

URINIRALI PO MURALU NA GRUDI Ukinuto rješenje suca, o predmetu se ponovno odlučuje!

sud bomba policija 5

Predmet vezan za dvoje državljana Republike Srbije (1990. i 1991.) koji su urinirali po muralu jednog nogometnog kluba te koji su napali muškarca (1977.) koji im je rekao da to ne rade, vraćen je na ponovno odlučivanje.

Naime, Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku su 23. kolovoza 2023., uz kaznenu prijavu, privedena dvojica državljana Republike Srbije (1990. i 1991.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili, svaki, po jedno kazneno djelo prijetnje iz mržnje s po jednim kaznenim djelom nasilničkog ponašanja iz mržnje, ističu u priopćenju iz DORH-a.

Nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku 23. kolovoza 2023., predložilo sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika, sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku je svojim rješenjem od 23. kolovoza 2022., odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora osumnjičenicima te im odredio mjere opreza zabrane napuštanja boravišta odnosno teritorija Republike Hrvatske, kao i zabranu približavanja te uspostavljanja ili održavanja veze sa oštećenim hrvatskim državljaninom.

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je podnijelo žalbu protiv navedenog rješenja smatrajući kako ono nije zakonito pa je, povodom te žalbe, vijeće Županijskog suda u Dubrovniku ukinulo rješenje suca istrage i predmet vratilo na ponovno odlučivanje, obrazloživši odluku da sudac istrage nije odredio način na koji će se nadzirati provedba mjere opreza koju je odredio, ističe se u priopćenju.

Pročitajte još

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist

Državljanin BiH (36) vozio s 3 promila alkohola

Dulist

Vozio po Lastovu alkoholiziran i pod utjecajem droga

Dulist