Aktualno

Uhićeni ravnatelj HRT-a među brojnim nekretninama ima i stan u Dubrovniku

25082018 igre orlando 3 bacic

U velikoj akciji policije u kojoj je u Zagrebu uhićeno i nekoliko poznatih osoba, najzvučnije je ime glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića. No, Bačićevo uhićenje navodno nije povezano s poslovanjem HRT-a, niti s aferama po kojima se u zadnje vrijeme ta kuća spominjala. Prema zasad neslužbenim informacijama, navodno je u pitanju njegov odnos s vlasnikom bivše tvornice TEŽ Milanom Lončarićem, koji je također priveden, te njegovim građevinskim projektom Vrtovi svjetla koji se nalazi na lokaciji bivše tvornice, piše Jutarnji.

Impresivna imovinska kartica

Impresiva je i imovinska kartica Kazimira Bačića u kojoj je prijavljen niz nekretnina. Zajedno sa suprugom posjeduje imovinu čija ukupna vrijednost prelazi 10,3 milijuna kuna, a stečena je uglavnom nasljedstvom i prihodima iz nesamostalnog rada.

U imovinskoj kartici prijavio je mjesečnu plaću u neto iznosu od 24.852,42 kuna. Uz to po četiri osnove ostvaruje prihode iz imovinskih prava u ukupnom iznosu od 28.442 kune mjesečno. Supruga je nezaposlena, ali od imovinskih prava ima mjesečni prihod od 3.750 kuna.

Bačić ima i tri kredita u krupnom iznosu od 34.000 eura. Radi se o kreditu u Zagrebačkoj banci iz 2019. godine u iznosu od 12.300 eura, kreditu iz 2016. godine u Partner banci u iznosu od 13.200 eura, te kreditu iz 2019. godine u Zagrebačkoj banci od 8.500 eura.

Od nekretnina navodi kuću s okućnicom u Zagrebu, riječ je o kući na Tuškancu u kojoj je policija obavila pretres, ukupne površine 889 kvadrata, vrijednosti 4,5 milijuna kuna. Navodi da je stečena darovnim ugovorom, nasljedstvom i prodajom imovine.

Stan u Dubrovniku, stanovi u Zagrebu…

Bačić uz to posjeduje stan u Dubrovniku, veličine 59 kvadrata, vrijedan 1 milijun i 350.000 kuna, stečen nasljedstvom i kreditom.

Tu je još poslovni prostor u Dubrovniku od 104 kvadrata kojemu je glavni ravnatelj HRT-a suvlasnik, a ima udio od 66,7 posto. Poslovni prostor je vrijedan 1,19 milijuna kuna, a u imovinskoj kartici stoji da je stečeno na drugi način i nasljedstvom.

U vlasništvu ima i dva manja stana u Zagrebu. Jedan je veličine 28 kvadrata, vrijedan 325.000 kuna, kupljen kreditom, a drugi ima 29 kvadrata, vrijedan je 256.000 kuna, kupljen od plaće, drugih izvora i kreditom.

Od nekretnina u imovinskoj kartici se navodi i kuća s okućnicom u Strmcu, ukupne površine 4.306 kvadrata, vrijedna 50.000 kuna, stečena darovnim ugovorom

Dio imovine je i na supruzi, a pod tom rubrikom se navodi stan u Zagrebu površine 73 metra četvorna, vrijedan 1.09 milijuna kuna koji je supruga stekla nasljedstvom.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

OPASNA ZARAZNA BOLEST U HRVATSKOJ Ima li kod nas opasnosti od infekcije virusom Zapadnog Nila?

Ivana Mijić Vulinović

ŽALE SE U SUSJEDSTVU Debalk od sezone u Crnoj Gori, najgora sezona u Budvi ikad!

Dulist

NEDJELJNI ĐIR PO GRADU Pogledajte tko je sve bio na špici

Dulist