Aktualno

Uhićen Nadan Vidošević!

nadan vidosevic 01

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vodišević uhićen je jutros pod sumnjom za zlouporabu položaja i ovlasti u sklopu afere izvlačenja 32 milijuna kuna iz Hrvatske gospodarske komore.

Kako piše Večernji list, dok je u tijeku pretres njegovog stana, Vidošević je u policiji na obavijesnom razgovoru, a tijekom dana trebao bi biti sproveden u USKOK.

Podsjetimo, zbog iste afere prije mjesec dana uhićena je Vidoševićeva najbliža suradnica Zdenka Peternel te Davor Komerički. Dosadašnja istraga je pokazala da je glavna Vidoševićeva operativka Zdenka Peternel preko fiktivnih računa i faktura uz pomoć Igora Premilovca i Davora Komeričkog izvlačila novac iz HGK.

Komerički je osigurao firme koje su ispostavljale fiktivne račune dok je Igor Premilovac bio zadužen za prebacivanje novca u inozemstvo, podizanje gotovine i vraćanje tog novca u Hrvatsku. Za te usluge Premilovac je sebi ostavljao proviziju od 10 posto.

Koliko je poznato, Premilovac je od početka surađivao s USKOK-om i nije pritvoren.  Očekivalo se da će nakon nekog vremena kriminal u HGK priznati i Zdenka Peternel, no čini se da ona i dalje ne surađuje s tužiteljima nego da je dokaze koji vode prema Vidoševiću USKOK pribavio na neki drugi način.

Pročitajte još

Poništen natječaj za ravnatelja Rezervata Lokrum, stigla jedna nepotpuna prijava

Dulist.hr

Lasić osudio napad na sumještane: Nacionalni problem lomi se preko naših leđa!

Dulist

DORH provodi izvide zbog Frankovićevog pozdrava ‘Za dom spremni’

Dulist