Županija

Ugostiteljska škola pokreće novi smjer kuharstva, otvoren je online natječaj za naziv zvanja

kuhar011

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik, u sklopu provedbe projekta Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik pokrenula je online natječaj za sve učenike turističkih i ugostiteljskih smjerova u Republici Hrvatskoj. Cilj natječaja je odabir naziva novog zvanja iz područja kuharstva.

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik, zajedno sa svojim partnerima, u sklopu provedbe projekta intenzivno radi na razvoju standarda zanimanja, kvalifikacije i strukovnog kurikuluma za kvalifikacije novog zvanja iz područja kuharstva (četverogodišnji program). Tako će učenici koji razmišljaju o srednjoj turističkoj i ugostiteljskoj školi uskoro moći upisati još jedan smjer. Novi četverogodišnji program omogućit će učenicima stjecanje više razine školovanja kao i nesmetan nastavak obrazovanja.

Da bi učenici sudjelovali u natječaju, trebaju ispuniti prijavu putem platforme www.natjecaj.rckdu.hr . U sklopu prijave potrebno je unijeti svoje podatke, ispuniti upitnik te navesti prijedlog naziva zvanja.

Svi zainteresirani učenici turističko-ugostiteljskih škola u Republici Hrvatskoj imaju pravo prijaviti se s jednim nazivom zvanja do 22. prosinca 2020. godine. Važno je napomenuti da se na natjecanje isključivo mogu prijaviti učenici turističko-ugostiteljskih škola i drugih srednjih strukovnih škola sa smjerom turizma i/ili ugostiteljstva od prvog do četvrtog razreda s adresom prebivališta u Republici Hrvatskoj. Osim što jedan od učenika može postati zaslužan za naziv zvanja koji će se koristiti u cijeloj Hrvatskoj, prijavom na natječaj učenici imaju priliku osvojiti vrijedne nagrade

Proglašenje tri najbolja prijedloga naziva novog zvanja iz kuharstva objavit će se na internetskoj stranici www.natjecaj.rckdu.hr . Imena dobitnika i škola iz kojih dolaze bit će objavljena 20. siječnja 2021. u 12:00 sati.

Podsjetimo Turstička i ugostiteljska škola izabrani su kao jedan od šest Centara kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu u Hrvatskoj. Riječ je o projektu koji se financira s više od 102 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda te Europskog fonda za regionalni razvoj.

Regionalni centar kompetentnosti u Dubrovniku će se izgraditi i opremiti u sklopu tri građevinska objekta, u postojećoj zgradi TUŠ-a, u zgradi na Stradunu (Garište 3) i u prostorima Vile Čingrija. Sva tri prostora tvorit će operativnu cjelinu centra i biti na raspolaganju svim učenicima, polaznicima obrazovanja odraslih, mentorima i nastavnom osoblju te ostalim dionicima.

Pročitajte još

TKO JE U PONEDJELJAK BEZ STRUJE HEP najavio prekid opskrbe električnom energijom

Dulist

ONEČIŠĆENJE MORA NA KORČULI Kupanje privremeno zabranjeno na dvije plaže

Dulist

IZ POLICIJE UPOZORAVAJU Sve je više kaznenih djela računalne prijevare, ne nasjedajte! Prijavite!

Ivana Mijić Vulinović