Kultura

U UMJETNIČKOJ GALERIJI Izložba najpriznatijeg hrvatskog suvremenog umjetnika

odrastanje web

Izložba jednog od najpriznatijih i najtraženijih suvremenih hrvatskih umjetnika Zorana Šimunovića pod nazivom ‘Odrastanje’ otvara se u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik u srijedu, 8. studenoga u 19 sati. Slikar rodom iz Vinkovaca dubrovačkoj će se publici predstaviti svojim prepoznatljivim djelima velikih formata izrađenih tehnikom ulje na platnu. Kustos izložbe je Branko Franceschi.

-Šimunović je doslovno uronjen u vlastiti mentalni prostor i unatoč životu u jednom od najljepših domaćih pejzaža, postao je za svoju generaciju netipičan slikar unutrašnjih, duhovnih i nadasve emotivnih prostora. U potonjem pronalazim osnovni razlog njegovog uspjeha – zapisao je Franceschi u izložbenom katalogu.

Šimunović je izlagao je u galerijama i muzejima u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Austriji i Mađarskoj. Djela mu se nalaze u javnim zbirkama četiri hrvatska muzeja. Godine 2019. bio je jedini vizualni umjetnik kojeg je prestižni američki časopis za dizajn Regard Magazine odabrao za prilog ‘Hrvatska puna života’, zatim 2022. godine u prestižnom časopisu Geo France obuhvaćen je njegov umjetnički rad.

Izložba ostaje otvorena do nedjelje, 10. prosinca.

 

Pročitajte još

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist

U Art radionici Lazareti predstavit će se plesno-izlagačka izvedba ‘Co-lažiranje’

Dulist