Kultura

U SUBOTU Predstavljanje knjige Anke Duper u Kući Bukovac

Anka Duper Ratna knijga 1

Društvo dubrovačkih pisaca u suradnji s Muzejima i galerijama Konavala organizira predstavljanje knjige Anke Duper “Povratak – zapisi prognanice”. Knjigu će predstaviti književnik i predsjednik Društva, Boris Njavro, profesorica hrvatskoga jezika Tajana Martić te snimatelj i redatelj Nikola Duper, sin autorice.

Predstavljanje će se održati u subotu, 22. listopada 2022. u Kući Bukovac u Cavtatu s početkom u 18 sati.

Knjiga je nastala iz zapisa Nikoline majke Anke, odnosno dnevnika kojeg je ona vodila tijekom Domovinskog rata. To su bili zapisi na kuvertama, komadima papira koje je kasnije prepisivala u bilježnicu i, u konačnici, na računalo.

Anka Duper je osnovnu školu završila u Cavtatu, kao i srednju stručnu školu. Godine 1960. udala se za Petra Dupera u Mline. Do mirovine je radila u hotelu Mlini, a tada je počela pisati uspomene iz prošlosti bilježeći kako se živjelo u njenom djetinjstvu i mladosti. Osim uspomena iz prošlosti objavila je i dnevnik iz Domovinskog rata. Kao uspomenu na voljenu majku i prijateljicu, mrežnu stranicu (www.anka.duper.org/) nastavlja voditi sin Nikola.

Nakon promocije knjiga će se uz popust moći i kupiti, a sav prihod namijenjen je izdavačkoj djelatnosti Društva dubrovačkih pisaca.

Pročitajte još

OTVARANJE IZLOŽBE U FLORI ‘Udvostručivanja’ Gorana Petercola

Dulist

Svjetski poznati kontratenor Max Emanuel Cenčić uz ansambl Latinitas Nostra u subotu u Dvoru

Dulist

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist