SportUrednički izbor

U SPOMEN NA MARA PERAKA ‘Ponosni smo što je dvorana puna djece i što smo doveli Alistaira Overeema!’

overeem delija 5

Seminar o borilačkim vještinama, u spomen na Mara Peraka, lokomotivu MMA sporta, u Dubrovniku je održao nizozemski borac Alistair Overeem. Okupljenima je u dvorani za borilačke sportove u Gospinom polju kako se radi i trenira, a cijeli događaj ima i humanitarni predznak jer se donacijama želi pomoći Udruzi ‘Anđeli’ iz Splita koja brine o djeci s poteškoćama u razvoju.

Alistair Overeem, kojemu ovo nije prvi posjet Dubrovniku, istaknuo je kako ima samo lijepa sjećanja na naš grad, ali i na Peraka.

-Sljedeće godine planiramo napraviti vjenčanje u Dubrovniku, što će donijeti još mnoga lijepa sjećanja. Ono zbog čega dolazim stalno u Dubrovnik je kombinacija lijepe zemlje, dobre hrane, dobrih ljudi i lijepog vremena. Veliki sam ljubitelj povijesti, pročitao sam mnogo knjiga, a Dubrovnik je jedan od najljepših starih gradova – rekao je Alistair okupljenim novinarima uoči početka seminara.

-Tajna uspjeha je u tome da nikada ne prestanete učiti, ja učim od svakoga pa ću tako i danas od početnika – naglasio je borac te dodao kako je početnicima najvažnije objasniti da uvijek moraju tražiti kako biti uspješniji. U svojoj karijeri, koja traje 25 godina, uvijek je gledao širu sliku kako bi napredovao, a ako uvijek radiš isto, isto će se i dogoditi.

alistair overeem 4

Do Gospinog polja navratio je i Ante Delija.

– Lijepo je vidjeti Deliju kako je nakon ozljede stao na noge. Kao borcu ozljede su mi najveći neprijatelji, a bio sam sretan da ih izbjegnem. Za mene to je prioritet i vjerujem da je to razlog zašto sam još uvijek u dobroj formi. Borba je ipak samo dio života, ima još mnogo godina nakon sporta – zaključio je Alistair.

Kristijan Perak, dubrovački MMA borac i brat pokojnog Mara, izjavio je kako je ovo tužna obljetnica.

-Prošlo je godinu dana otkako nas je Maro napustio, ali ponosni smo što je dvorana puna djece, mladih i što smo doveli Alistaira, jedno veliko ime te što ćemo obljetnicu obilježiti na ovakav način – istaknuo je te izrazio nadu da će svi uživati u treningu.

– Klub svaki mjesec broji sve više članova, radi se dobro – dodao je Perak za kraj.

Ante Delija je prije 2 mjeseca pretrpio ozljedu noge te su mu pukla 2 mišića.

-Taj meč sam pobijedio, ali nisam prošao dalje. Ponosan sam što su napravili ovakav boksački i hrvački klub, bila je to Marova želja i ponosni smo! – rekao je Delija.

 

Pročitajte još

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist