Aktualno

U Španjolskoj izvanredno stanje zbog koronavirusa, u Italiji broj umrlih manji nego jučer

U Španjolskoj izvanredno stanje zbog koronavirusa, u Italiji broj umrlih manji nego jučer

Španjolska je postala najnoviji epicentar pandemije koronavirusa. Potvrđeno je 6023 slučaja, a 191 osobe su umrle. Do sada su u karanteni bila četiri grada u Kataloniji, no nagli porast potvrđenih slučajeva doveo je do proglašenja izvanrednog stanja u cijeloj zemlji.

Španjolske vlasti pripremaju proglašavanje karantene u cijeloj zemlji, piše WSBTV. Više od 46 milijuna građana bit će pod strogim ograničenjima, a iz kuća će smjeti samo u hitnim slučajevima i po hranu, donosi Dnevnik.hr.

Iz Italije pak stižu bolje vijesti. Naime, u ovoj zemlji opada broj umrlih od koronavirusa nakon što je danima rapidno rastao. Tako je talijansko ministarstvo zdravstva u 18 sati objavilo brojku zaraženih osoba. Brojka se popela na 21.157 zaraženih, od toga je umrlo njih 1441 (jučer 175). U Italiji je, od početka epidemije korona virusa, 21.157 ljudi oboljelo (3,497 više nego jučer). Od toga je 1.441 (+175 jučer) umrlo, a 1.966 (+527 jučer) se oporavilo; bolesnika na intenzivnoj je 1.518 (+190). Trenutno ima 17.750 zaraženih.

Podsjetimo, jučer je bio najgori dan za Italiju od početka epidemije. U samo jednom danu umrlo je u petak 250 ljudi.

– Italija je bila prva nacija u Europi koja je tako teško pogođena. No, nadam se da to znači i da će Italija biti prva koja će ostaviti krizu iza sebe – rekao je premijer Luigi Di Maio, pišu 24 sata.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist