Kultura

U punoj crkvi Male braće završen 6. Stradun Classic

concertante 6. stradun classic crkva 23092023 vlevi 0056

Šesto izdanje festivala komorne glazbe Stradun Classic završeno je sinoćnjim koncertom Concertante u prepunoj crkvi Male braće. Mnogobrojna publika imala je priliku uživati u izvedbama festivalskog orkestra kojeg čine glazbenici Stradun Classic festivala i Dubrovačkog simfonijskog orkestra, predvođeni renomiranim koncert majstorom Gordanom Nikolićem.

Na programu se na početku našao Bottesinijev Gran Duo Concertante gdje su kao solisti nastupili violinist Gordan Nikolić i kontrabasist Zoran Marković. Potom je uslijedila Mozartova Sinfonia Concertante u kojoj su kao solisti nastupili oboist Tom Owen, hornist Boštjan Lipovšek, fagotist Pieter Nuytten i klarinetistica Marija Pavlović. Za kraj, publika je uživala u Beethovenovoj Osmoj simfoniji, a publika je gromoglasnim pljeskom nekoliko puta izvela koncert majstora Gordana Nikolića i sve soliste na poklon.

Bilo je ovo šesto izdanje festivala koji je okupio niz vrhunskih glazbenika iz Europe te članove Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a čija je umjetnička direktorica renomirana hrvatska klarinetistica Marija Pavlović.

Uz klarinetisticu Mariju Pavlović i violinista Gordana Nikolića na festivalu su nastupili su pijanisti Maria Meerovitch i Danijel Detoni, violončelisti Justus Grimm i Celine Flamen, violist Roman Spitzer, oboist Tom Owen, flautistica Alja Velkaverh-Roskams, fagotist Pieter Nuytten, hornist Boštjan Lipovšek i kontrabasist Zoran Marković, a od članova Dubrovačkog simfonijskog orkestra i njegovih suradnika tu su violinistice Đana Kahriman i Mirabai Weismehl Rosenfeld, violistica Alena Shapochka, klarinetist Stijepo Medo, trubač Ivan Kušelj, hornist Toni Kursar, udaraljkašica Karmen Pervitić i harmonikaš Stjepan Vuger.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist