Zanimljivosti

U NEDJELJU Upoznajte bogatstvo Konavala kroz pješačku turu

konavle hike2

Druga ovogodišnja vođena pješačka turu po Konavlima u organizaciji Agroturizma Konavle održat će se u nedjelju, 22. svibnja s početkom u 15:00 sati. Svi zainteresirani kroz pješačenje i rekreaciju upoznat će dio prirodnog i povijesnog bogatstva Konavala, kao i dio agroturističke ponude koja im je možda još uvijek nepoznata.

Nedjeljna tura vodi od Vučjeg ždrijela i ‘Ranča Novaković’, gdje je osiguran parking za sve sudionike, preko polja do adrenalinskog parka i prve kućice na drvu ‘Cadoms village’, povijesnih lokaliteta, ‘Izletišta Bakićevo’, a na povratku prema polaznoj točki posjetit će se i prostor moto kluba ‘Dvije rote’. Dužina staze je 10-ak kilometara te se očekuje da će pješačenje sa zaustavljanjima i osvježenjima trajati do 19:30 sati. Staza vodi i šumskim i makadamskim kao i asfaltnim putima, uz jedan uspon, a zbog dužine ture preporučuje se sudionicima da nose prikladnu sportsku odjeću i obuću te vodu. Sudjelovanje na ovoj turi je besplatno.

Inače, vođene pješačke ture organiziraju se u okviru projekta ‘Konavle hike’ kao nastavak ovogodišnjih aktivnosti manifestacije ‘Proljeće u Konavlima’. Tijekom proljetnih aktivnosti Udruge organizirao se događaj ‘Konavoska vina i ledenice’ te su se na više lokacija čistile i kosile pješačke staze Konavala. Također, prošle nedjelje realizirana je prva vođena pješačka tura Močići-Pendovo selo-Močići s više od 60 sudionika kao i posjet Istri i sajmu kobasica u Sv. Petru u Šumi. Projektom ‘Konavle hike’ Agroturizam Konavle planira i u narednom vremenu uspostavom, promoviranjem i virtualnom prezentacijom novih pješačkih ruta objediniti i upotpuniti turističku ponudu Konavala.

Pročitajte još

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist