Aktualno

U malostonskoj kamenici ove godine uživajte u Brijesti i Bistrini

malostonska kamenica

Dan malostonske kamenice održava se ove godine 19. ožujka 2022. na dvije lokacije – u Brijesti i Bistrini. Kako javljaju iz Turističke zajednice Općine Ston, malostonska kamenica proslavila je poluotok Pelješac i uvrstila ga na gastronomsku kartu svijeta, za njom uzdišu pravi gurmani diljem svijeta smatrajući da je upravo malostonska kamenica najukusnija i najsočnija na svijetu.

Dan malostonske kamenice tradicionalno se održava svake godine u mjesecu ožujku, a upravo se taj mjesec smatra mjesecom kamenice jer je ona tada najpunija i najukusnija.
-Obilazeći brodove i maune lokalnih školjkara u Brijesti i Bistrini, uživat ćete u toj gastro deliciji. Uz zvukove dalmatinske pjesme, vrhunsko pelješko vino i tradicionalne lokalne proizvode poluotoka Pelješca doživjet ćete čar tradicije i života lokalnog stanovništva, dok u ugostiteljskim objektima našega kraja nudit će se raznolika paleta peljeških okusa – poručuju iz TZO Ston.

Malostonska kamenica priprema se na razne kreativne načine u lokalnim, restoranima i konobama no ipak, svi su suglasni da je najukusnija kada je svježe izvađena iz mora, dakle sirova te pokapana s tek nekoliko kapi limunovog soka baš na način kako je i domaćini preferiraju.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist