Aktualno

U IŠČEKIVANJU VODOVODA Želite daljinsko očitavanje potrošnje? Može, ali za koju godinu

Vodovod digitalno ocitavanje

Ako vam je dokokotao onaj jedna susjed/a s kojima je uvijek problem oko plaćanja računa za vodu jedini način kako to možete riješiti je ugrađivanje posebnog sustava daljinskog, odnosno digitalnog očitovanja potrošnje.

No čak i kada stanari pojedine zgrade skupe sve suglasnosti, ako je suditi prema sadašnjem stanju digitalni vodomjeri neće tako lako stići u vaš dom.

Naime, tragom saznanja kako se obrađuju zahtjevi stari po nekoliko godina, obratili smo se Vodovodu odakle smo dobili i službenu potvrdu takvih navoda.

-Trenutno se obrađuju zahtjevi prijavljeni koncem 2013. godine – potvrdili su naše sumnje iz Vodovoda.

Nije zakonska obveza
Vodovod Dubrovnik koji ‘skrbi’ za oko 21 tisuću korisnika ukupno je do 1. travnja ove godine ugradio 2819 vodomjera s daljinskim očitanjem. Napominju kako su od početka projekta (krajem 2010. godine) do početka travnja ove godine zaprimili ‘250 zahtjeva za ugradnju vodomjera sa daljinskim očitavanjem’.

Važno je napomenuti kako se u ovom kontekstu zahtjev odnosi na pojedinačni objekt (zgrada, garaža, kućanstvo), a iz Vodovoda također ističu kako su vodomjeri ugrađeni u 124 zgrade, dok preostaje rješavanje još ukupno 118 zahtjeva.

Iz ove gradske komunalne tvrtke su nam poslali i opsežno objašnjenje povijesti ovo projekta, a u prvom redu su istaknuli kako ‘ovaj projekt ni na koji način nije zakonska obveza na temelju koje je Vodovod dužan izvoditi navedene aktivnosti’.

Kakva su iskustva drugih gradova, te je li ovo Vodovodu zakonska obaveza, čitajte u tiskanom izdanju DuLista, koji je od srijede na kioscima.

Pročitajte još

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist