Aktualno

U IDUĆIH DESETAK DANA Zbog cabrio buseva na Pilama fizičke barijere i zaštitari!

cabrio autobusi pile

Kroz desetak dana na Pile dolaze zaštitari koji bi, uz fizičke barijere, trebali uvesti red u zaustavljanje na Pilama. Rekao je to ovog ponedjeljka dubrovački gradonačelnik Mato Franković osvrnuvši se prije svega na cabrio buseve.
-Danas imamo lošu situaciju po pitanju cabrio autobusa. I jutros je cijela jedna traka zauzeta iako sam prošle godine bio vrlo korektan prema njima i rekao sam da mogu na Pilama stati do 5 minuta za ukrcaa/iskrcaj, ali ne dulje. Nažalost se to nije ispoštovalo i danas vidimo da oni gotovo cijeli dan borave tamo, odnosno dok ne napune svoja vozila. Time smanjuju kapacitet grada za prihvat vozila koja su kupili svoje slotove i očekivali rezervirano iskrcajno mjesto, ali kad dođu događaju se problemi – rekao je gradonačelnik te istaknuo kako će se kroz desetak dana postaviti fizičke barijere te angažirati zaštitarska tvrtka koja će voditi računa o tome da na Pile mogu doći isključivo i jedino oni koji su kupili svoj dolazak ili imaju vinjetu, odnosno određeni pravni status.
-Donio sam konačno odluku jer vidimo da se broj cabrio buseva iz godine u godinu povećava. Pitanje je koliko će ih biti u sljedećoj godini. Razumijem njihovu potrebu za djelovanjem te ćemo voditi računa o tome da oni pod nekim statusom mogu ući u zonu posebnog prometnog režima, ali im nećemo više dozvoljavati da se zaustavljaju na Pilama. Nema zadržavanja tamo, dopustit ćemo im zadržavanje do pet minuta na Pločama, za ukrcaj, iskrcaj i odlazak. Pile kao opcija više neće biti – zaključio je.

Foto: Viber grupa – Radari – kontrole

Pročitajte još

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist