Kultura

U Hrvatskoj matici iseljenika otvorena izložba Marija Šunjića

mario sunjic iseljenici 4

U prostoru Hrvatske matice iseljenika danas je otvorena izložba bosanskohercegovačkog akademskog slikara Marija Šunjića.

Voditeljica podružnice HMI u Dubrovniku Maja Mozara uvodno je istaknula višestruku suradnju s umjetnicima iz BiH, naglasivši kako će se suradnja nastaviti i ubuduće.

– Šunjić je jedan od najplodnijih i najprepoznatljivijih umjetnika u BiH, čija se djela nalaze i u zbirkama i Nacionalnoj galeriji u Sarajevu. Ovaj prostor prikladan je za ova dva različita ciklusa, skulpture brodova i kolaže nazvane ‘Continuum tremens’, što je svojevrsna igra riječi. Ova djela kod promatrača pobuđuju znatiželju i potiču ga na postavljanje pitanja – osvrnuo se na Šunjićeva djela povijesničar umjetnosti Marin Ivanović.

– Hvala na izuzetno lijepom dočeku, lijepim riječima i energiji koja vlada ovim prostorom. Nadam se da je ovo početak jednog krasnog prijateljstva – kazao je na otvaranju autor Mario Šunjić.

Mario Šunjić rođen je 1975. godine u njemačkom gradu Majschu. Srednju strojarsku školu završio je 1994. godine, a slikarstvo diplomirao 2002. godine na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru u klasi profesora Ante Kajinića. Na poslijediplomskom studiju ARS SACRA diplomirao je 2005. godine pod vodstvom mentora Ante Kajinića. Radio je kao asistent na ALU Široki Brijeg, potom u Srednjoj likovnoj školi „Gabrijel Jurkić“ u Mostaru, a trenutno je zaposlen na FPMOZ Sveučilišta u Mostaru. Sudionik je brojnih simpozija i likovnih kolonija, izlagao je u zemlji i inozemstvu, a za svoj rad nagrađen je s nekoliko prestižnih nagrada.

Ciklus predstavljanja akademskih slikara iz BiH u Hrvatskoj matici iseljenika nastavit će se do kraja ove godine.

 

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist