Grad

U Gradu primljena delegacija albanskog grada Skadra

delegacija albanskog grada Skadra

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić primila je danas delegaciju albanskog grada Skadra. U pratnji zamjenice Tepšić bili su još direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković kao i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin te pročelnica Upravnog odjela za europske fondove Martina Skopljaković.

Četveročlanu delegaciju Skadra predvodio je zamjenik gradonačelnika Rudin Beka, a teme sastanka najvećim dijelom odnosile su se na strateško i odgovorno upravljanje turizmom te mogućnosti razvijanja prekogranične suradnje kroz partnerske projekte gdje je istaknuta uloga Dubrovačke razvojne agencije DURA.

Dogradonačelnik Beka i njegovi suradnici predstavili su aktualnosti u upravljanju ovog grada u sjeverozapadnoj Albaniji, na obali Skadarskog jezera, koji posljednjih godina postaje sve popularnija turistička destinacija te je važno povijesno, kulturno i gospodarsko urbano središte Albanije. Posebno su ih zanimala iskustva i primjeri dobre prakse Grada Dubrovnika u upravljanju turizmom koji je glavna gospodarska grana na našem području. U svom izlaganju zamjenica Jelka Tepšić stoga se osvrnula na glavna postignuća strateškog multidisciplinarnog projekta Respect the City koji su Dubrovnik i postavili na poziciju predvodnika održivog turizma, posebno izdvojivši izvrsne rezultate u upravljanju cruise turizmom kroz suradnju s krovnim udruženjem cruise industrije CLIA-om i Globalnim vijećem za održivi turizam (GSTC) čija je posljednja neovisna i stručna procjena održivost destinacije ocijenila s visokih 86 posto.

Bilo je riječi i o upotrebi Smart City rješenja poput Bus Web Shopa i Dubrovnika Pass-a, ali i provođenju prvog hrvatskog Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a te o izazovima s kojima se Dubrovnik trenutno uspješno nosi, poput oživljavanja povijesne jezgre novim mjerama stambene politike.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist