Kultura

U DVORANI PAPE IVANA PAVLA II Predstavljena knjiga ‘Pet plus jedan’ Aurelije Nadilo

batch Promocija knjige Aurelija Nadilo 6

Promocija knjige ‘Pet plus jedan’, Aurelije Nadilo, korisnice Doma ‘Domus Christi’ održana je danas u 18 sati u prostorijama Sv. Klare u Dubrovniku. ‘Pet plus jedan’ je autobiografski roman, napisan na narativno-lirski način, podijeljen u šest poglavlja.

– Počela sam ovaj roman odavno pisati, nisam uopće znala da će se izdati knjiga. Kada sam napisala dvije trećine knjige onda su me predsjednica Udruge samostalnih umjetnika Dubrovnik Ana Bašić i ravnateljica Mirjana Vujnović potaknule da je i završim. Ovo je knjiga moga djetinjstva, sad mi je već lakše kad se objavila, pronaći ću ja temu za drugu knjigu, ako budem živa i zdrava. Kada imam ovako divne prijatelje, ja sam sretna. Zahvaljujem se Gradu Dubrovniku, Blagim djelima, Kolarinu, Ani Bašić, Mirjani Vujnović, mojoj familiji što je došla i dragim prijateljima. Baš mi Vas je drago vidjeti ovdje – rekla je autorica Aurelija Nadilo.

Na promociji knjige glazbenu su izvedbu imali Sebastijan Vukosavić i Mario Nadilo, sin gospođe Aurelije. Posebno dirljiv trenutak bila je izvedbe majke i sina, koji ‘su počastili’ publiku izvedbom pjesme ‘Majko stara’, uz pratnju gitare. Glavna urednica Radio Dubrovnika Nila Miličić Vukosavić, članice Kazališnog društva Kolarin Darija Mikulandra Žanetić i Jelena Maržić su pročitale upečatljive dijelove ovoga romana.

– Bitno je kazati kako je Aurelija tijekom pisanja svoje knjige imala podršku ravnateljice Doma za starije i nemoćne ‘Domus Christi’, kao i socijalnih radnica, s obzirom da je ona korisnica Doma. Da bi se knjiga objavila, potrebni su sponzori, stoga se ovim putem i u ime kolegice Aurelije, zahvaljujem Gradu Dubrovniku, koji je sufinancirao knjigu, kao i zakladi Blaga djela – naglasila je Ana Bašić.

Kratke govore održali su ravnateljica Doma za starije i nemoćne ‘Domus Christi’ Mirjana Vujnović, kao i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.

– Svima se zahvaljujem što ste došli uveličati promociju knjige naše drage Aurelije, koja je pod teretom života ipak ostala zdrava, vesela i sretna. U svaku sredinu koju dođe, ona je oplemenjuje i uljepšava. Od srca se zahvaljujem i medijima koji su došli podržati ovaj događaj. Ova knjiga ne bi mogla vidjeti svjetlo dana da nije bilo Grada Dubrovnika i zaklade Blaga djela, kojima se od srca zahvaljujemo – kazala je ravnateljica doma Mirjana Vujnović.

– Želim Vam svako dobro, puno sreće i zdravlja, da i dalje budete tako veseli i da budete među ljudima, koje ste na tako lijepi način opisali. Ostali mi je u sjećanju 2019. kada smo bili u domu na Božić. Organizirao se igrokaz korisnika ‘Domusa Christija’ na kojem je gospođa Aurelija pjevala, glumila i napisala igrokaz. Bila je zvijezda programa. Budite veseli, kreativni, puni energije, uveseljavajte sebe i sve oko sebe kao i do sada. Hvala Vam na ovome – istaknuo je u ime Grada Dubrovnika pročelnik Dživo Brčić.

– Djetinjstvo, kao i mladost, sve do završetka srednje škole, radi prerane smrti roditelja, provodi u domovima. Tijekom života, još od rane mladosti pokazuje izrazitu sklonost za umjetnost, kako književnu, tako i likovnu. No, glazba je također dio njene osobnosti, kao i gluma. Godine 2011. učlanjuje se u glumačku družinu Ariel, koja je poslije dobila ime Kolarin. Godine 2015. izdaje zbirku poezije Kolajna od uspomena, koju financira kazališna družina Kolarin. Godine 2020., 2021. i 2022. svoju poeziju i prozu objavljuje u dubrovačkom spomenaru Udruge samostalnih umjetnika Dubrovnik. A k tome, izdaje i roman ‘Pet plus jedan’, koji smo večeras došli i promovirati. Povremeno piše kratke, dramske prikaze za ‘Domus Christi’ – istaknula je važne crtice iz biografije Darija Mikulandra Žanetić.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist