Crna kronika

U Dolima i Zažablju spriječeno krijumčarenje većeg broja stranaca

Policija ilustracije 7

Policija je u dva odvojena slučaja, u Dolima i Zažablju, tijekom jučerašnjeg dana spriječila krijumčarenje većeg broja stranih državljana.

Naime, policijski službenici Policijske postaje Ston su u utorak, 27. veljače oko 7 sati u Dolima, zaustavili vozilo kojim je upravljao 59-godišnji hrvatski državljanin. Pola sata kasnije njihove kolege iz Postaje granične policije Metković su na području Zažablja zaustavili kombi vozilo BiH nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin Sirije u dobi od 22 godine.

U oba vozila se nalazilo više stranih državljana za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli državnu granicu između BiH i RH, nakon čega su se, prema prethodnim dogovorima, ukrcali u spomenuta vozila čiji su ih vozači, za novčanu naknadu, trebali prevesti prema zemljama Zapadne Europe.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma“ sirijski je državljanin uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, dok je hrvatski državljanin nadležnom državnom odvjetništvu prijavljen u redovnoj zakonskoj proceduri.
Prema stranim državljanima se proveo postupak sukladno Zakonu o strancima.

 

Pročitajte još

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist

Državljanin BiH (36) vozio s 3 promila alkohola

Dulist