Kultura

‘TINO PATTIERA’ Večeras Nikolina Pinko i Dimitris Tiliakos s dubrovačkim glazbenicima

tiliakos grbic pinko kursar

Nakon koncerata ‘Mozart Gala’ u subotu u atriju Kneževa dvora i ‘Guardi le stelle’ u Dubrovačkim vrtovim sunca, treći koncert međunarodnog festivala opernih arija ‘Tino Pattiera’, koji slavi velikog tenora, Cavtaćanina Tina Pattieru, održat će se večeras u 21.30 sati u Kneževom dvoru.

Solisti festivala izvodit će njemački lied, odnosno djela Franza Schuberta, Richarda Wagnera i Franza Straussa.

Sopranistica Nikolina Pinko i grčki bariton Dimitris Tiliakos u društvu dubrovačkih glazbenika Tonija Kursara i pijanistice Stefani Grbić za ovaj recital priređuju djela najvećeg majstora njemačke solo pjesme – Franza Schuberta (‘Auf dem Strom’ i ‘Lieder’). Također, na programu je Wagnerov ‘Wesendoncklieder’. Wagner je ovo djelo posvetio Mathildi Wesendonck, supruzi svoga mecene za koju se govorilo da mu je bila ljubavnica. Mathilda Wesendonck obožavala je glazbu i poeziju, a osobito se divila Wagneru, pa su tako ‘Pjesme Mathilde Wesendonck’ dnevnik njihove ljubavne veze.

Također, publika će imati priliku čuti i Nocturno za hornu i klavir Franza Straussa u izvedbi Dubrovčana Tonija Kursara i Stefani Grbić.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9 do 14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.

Pročitajte još

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovoljetna Art&Wine radionica

Dulist