Aktualno

SVJETSKI DAN MLADIH U Lisabonu i mladi iz Dubrovačke biskupije

shkm15 37

Svjetski dan mladih obilježava se od 1. do 6. kolovoza u Lisabonu u Portugalu. Na susretu će sudjelovati više stotina tisuća mladih iz cijelog svijeta, a među njima i mladi s područja Dubrovačke biskupije.

-Moto ovogodišnjeg Svjetskog dana mladih je „Marija ustane i žurno ode!“, biblijski citat koji govori o pohođenju, a preuzet je iz Evanđelja po Luki, kada Marija odlazi u posjet svojoj rođakinji Elizabeti nakon što je anđeo navijestio Blaženoj Djevici Majci da će biti majka Sina Božjega – rekli su iz Dubrovačke biskupije.

Papa će također sudjelovati na djelovima susreta.

-Papa bi u Portugal trebao stići 2. kolovoza. U četvrtak 3. kolovoza bi sudjelovao na ceremoniji otvorenja Svjetskog dana mladih u parku Edwarda VII. u Lisabonu, a u petak 4. kolovoza predvodio bi križni put s mladima na istom mjestu. U subotu 5. kolovoza papa će posjetiti svetište Gospe Fatimske i tamo moliti s mladim bolesnicima, a navečer u 20 sati i 45 minuta bit će bdijenje s mladima u parku Tejo u Lisabonu. Završnu misu za Svjetski dan mladih papa će ponovno slaviti u parku Tejo u nedjelju 6. kolovoza s početkom u 9 sati. Između ovih glavnih većih susreta planirani su i drugi – naveli su iz Dubrovačke biskupije plan Papinog sudjelovanja.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

POVEĆANA SREDSTVA ZA KULTURU Raspisan poziv za predlaganje kulturnih programa za 2025. godinu

Dulist

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist