SportUrednički izbor

SVE JE SPREMNO ZA DIVLJU LIGU Vlašić: Novi je sustav natjecanja, svak igra sa svakim!

divlja liga zdrijeb 2023 72

Ukupno dvadeset ekipa igrat će u ovogodišnjem izdanju Divlje lige. Tko s kim odlučeno je jutros u Gradu, pokraj Marina Držića, izvlačenjem kuglica.

Zadatak je predan dvojici legendarnih igrača Juga, a danas trenera, Sandru Suknu, treneru aktualnog prvaka Europe i Italije PRO Recca i Elvisu Fatoviću, treneru španjolskog prvaka CNA Barcelonete. Uz njih su bili gradonačelnik Mato Franković te predsjednik Gradskog vijeća, Marko Potrebica.

U skupinu ‘A’ plasirali su se ‘Kokoti’, te su izvučeni ‘Uvala Lapad’, ‘Kamen Mali’, ‘Pasjača Popovići’, a u skupinu ‘B’ ‘Fun H2O Mlini’, ‘Porporela’, ‘Crvene stijene Orašac’ te ‘Lozica’.

Organizator Divlje lige, Tonči Vlašić, izjavio je kako su se odlučili za novi sustav natjecanja te da će ukupno biti 20 ekipa.

-Prije je bilo drugačije, drugi poraz značio je ispadanje. Sada je 8 najuspješnijih prošlogodišnjih ekipa u glavnom turniru te su podijeljeni u 2 skupine po 4 ekipe. Svatko igra sa svakim – rekao je Vlašić te objasnio kako će prve dvije ekipe izboriti izravan plasman u četvrtfinale, a treći i četvrti u skupini čekat će najuspješnija 4 sastava iz donjeg doma.

-Što se tiče prve dvije skupine, plan je da se krene 29. srpnja u Mlinima, u ponedjeljak povratak na Bellevue gdje će igrati preostale skupine. Završnica bi trebala biti oko Velike Gospe, dakle od 16. do 19. kolovoza ovisno kada budemo mogli dogovoriti tribine s Dubrovačkim ljetnim igrama – iznio nam je planove Tonči Vlašić.

Pročitajte još

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist