Aktualno

SURADNJA SORRENTA I DUBROVNIKA Na Sveučilištu održani gastronomski i umjetnički masterclassovi

suradnja sorrento dubrovnik masterclass sveuciliste 0

U organizaciji Grada Dubrovnika, Konzulata Republike Italije u Dubrovniku i Sveučilišta u Dubrovniku, a u okviru suradnje gradova prijatelja Sorrenta i Dubrovnika, 8. veljače su na Sveučilištu u Dubrovniku održana dva masterclassa, jedan iz područja umjetničkog obrta, a drugi iz gastronomije.

Studenti Odjela za umjetnost i restauraciju su imali priliku sudjelovati na masterclassu o izradi intarzija na sorentinski način, a ovu iznimnu vještinu im je prezentirao vlasnik cijenjenog umjetničkog obrta Biagio Barile. Barilin obrt se ponosi s više od 90 godina obiteljske tradicije izrade ukrasnih i uporabnih predmeta u tipičnoj maniri intarzija na sorentinski način, a njegove dizajnerske kutije naručuju poznate svjetske modne i robne kuće, te se prodaju i u Smithsonian muzeju.

Sugrađani i studenti su pokazali velik interes i za još jedan gastro događaj Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju. Brojni zainteresirani su u Studentskom domu imali priliku steći nova znanja i vještine kroz ‘Pizza masterclass’ proslavljenog talijanskog pizza majstora, voditelja kulinarskih TV emisija i međunarodnih tečajeva iz Sorrenta, Antonina Esposita koji je otkrio više o povijesti, tradiciji i pripremi napuljske pizze.

Svi zainteresirani će moći uživati u talijanskim okusima i tradicionalnoj pizzi maestra Esposita i u petak 9. veljače u 18 sati u Restoranu Academia u Studentskom domu Dubrovnik.

Foto: Sveučilište u Dubrovniku

Pročitajte još

VELIKE PROMJENE Ryanair od 1. svibnja ukida papirnate karte

Dulist

GUŽVA, KRKLJANAC, KOLAPS Kandidati za gradonačelnike gužvu iskoristili za kritiku

Dulist

TRGOVCI UZVRAĆAJU Na razne načine pokušavaju kupce natjerati na kupnju na dan bojkota

Dulist