AktualnoUrednički izbor

ŠTO SE KRIJE IZA MISTERIOZNOG NESTANKA HARISA METHADŽOVIĆA? Majku je izgubio kao dječak, bolest ga je odvela u ovisnost. Svaki trag gubi mu se 2018.

c haris

Potraga za nestalim 40-godiš­njim Dubrovčaninom Harisom Methadžovićem još uvijek je u tijeku. Kako su proteklog tjedna izvijestili iz Policijske uprave dubrovačko-nere­tvanske, njegov nestanak nadležnoj policijskoj postaji prijavljen je krajem kolovoza ove godine, iako je posljed­nji put viđen u rujnu 2018. Upravo taj posljednji podatak ono je što je najviše zaintrigiralo dubrovačku, ali i nacio­nalnu javnost. Svi se pitaju kako je moguće da nitko tri godine nije pri­mijetio njegov nestanak? Međutim, to nije jedina enigma ovog slučaja. Cijela je priča oko Harisa Methadžovića oba­vijena velom tajni te se za sada ne nazire ‘svjetlo na kraju tunela’ koje bi ukazivalo na bilo koji trag koji bi kako policiju, tako i njegove bližnje i pozna­nike odveo k Harisu. U moru komen­tara koji su se oko njegova nestanka razvili na društvenim mrežama i po portalima, DuList je pronašao jednu osobu, jako blisku Harisu (podaci poznati redakciji) koja ga poznaje od malena te je itekako dobro upoznata s prilikama u kojima je odrastao i živio, a poznaje i članove njegove obitelji. S nadom kako će i na ovaj način pomoći kako bi se Harisa pronašlo, ta je osoba s nama podijelila samo dijelove njegove tužne i teške životne priče. Da nam je otkrila više, naglasila je ova osoba, ‘i kamen bi proplakao’.
— Njegov život je roman, nadam se da je živ. Kontaktirala sam policiju i njegovu polusestru u Njemačkoj. Ona je i prijavila njegov nestanak. Haris je dijete kojemu je majka umrla na krilu, na putu od Šipana do luke Gruž dok su se vozili u barci. Umrla je od uboda ose, a Harisu je tada bilo šest godina. Zavr­šio je Pomorsku školu, ali već na prvoj godini našao se u zdravstvenim poteš­koćama. Na rođendanu jednog prijate­lja zarazio se bakterijom te je obolio od botulizma. Bio je u komi u Zagrebu 10 dana, borili su mu se za život. Bolest mu je uništila motoriku i osjetila. Opo­ravak je bio spor, ali je bilo napretka. Međutim, on je tada krenuo putem ovi­snosti. Baka i djed bili su mu ugledni liječnici, a Harisova majka inače je radila u glavnoj pošti. Poslije njezine smrti, naslijedio je majčinu mirovinu. Međutim, po meni u toj je kući nedo­stajalo lijepe riječi, topline doma – pri­povijeda naša sugovornica.
Ostatak pročitajte u tiskanom izdanju DuLista koji je od 15. rujna 2021. na kioscima

Pročitajte još

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

[FOTO] Evo kako sada izgleda plaža u Uvali Lapad

Dulist