Dubai čokolada postala je apsolutni hit na društvenim mrežama i sada se može pronaći u raznim varijacijama kao što su: Dubai fritule, germknedle ili istoimena pizza. Jedan od glavnih sastojaka, uz pistaciju, je i kadaif koji čokoladi pruža zanimljivu hrskavu teksturu.
Kadaif se koristi u turskim i grčkim slatkišima, ali kao i posip za razne poslastice kako bi dobile hrskavost. Može se koristiti i za slana jela, a karakterističan je za kuhinje Bliskog istoka, Balkana, Turske i Grčke, piše Index.hr.
Riječ je zapravo o rezancima koji izgledom mnoge podsjećaju na naše rezance za juhu, a mogu se oblikovati i puniti slatkim ili slanim nadjevima, zatim se to sve zajedno peče i prelijeva sirupom.
Za pripremu kod Dubai čokolade kratko se prže na tavi, a zatim se pomiješaju s kremom od pistacije. Ako ga poželite kupiti platit će te 2.19 eura za 200 grama ili 4.49 eura za 400 grama. U slučaju da je rasprodan i da ga baš nigdje ne možete pronaći, a želite napraviti svoju verziju ove popularne čokolade, možete ga napraviti i sami kod kuće, a za to će vam trebati samo tri sastojka: žumanjci, jaje i brašno.
U posudu prvo stavite oko 200 g brašna pa dodajte žumanjke i jaje. Miješajte, uz postupno dodavanje brašna. Tijesto mora biti čvrsto i kompaktno, nikako ne mrvičasto, a kada umijesite čvrsto tijesto, podijelite ga na dva dijela i svaki razvaljajte vrlo tanko na pobrašnjenoj podlozi.
Tijesto ostavite da se suši dvadesetak minuta, a zatim ga zarolajte i ostavite da odstoji još desetak minuta. Na kraju oštrim nožem tijesto režite na tanke rezance, slične rezancima za juhu, rasprostrite ih na krpu i ostavite da se osuše.