Sport

STIGLO SREBRO U DUBROVNIK Proleta i Kunce na prijemu kod župana

25072018 domagoj proleta kosarka kunce 000

Osvajač srebrne medalje na nedavnom Europskom prvenstvu do 20 godina, mladi dubrovački košarkaš Domagoj Proleta i koordinator mlađih selekcija Hrvatskog košarkaškog saveza Darko Kunce vratili su se u grad, a u srijedu ujutro ih je u palači Ranjina primio dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

-Vaš hvalevrijedan uspjeh na ponos je Županiji i Dubrovniku. Vrhunski uspjesi u sportu nikad ne dolaze sami od sebe, već je potrebno puno truda i rada za postići ovo što ste vi postigli – izjavio je tom prilikom župan Dobroslavić.

-Hvala što nas pratite i podržavate. Mi na tom turniru nismo sumnjali u svoje mogućnosti i od prvog smo dana bili složni. Družimo se i svako smo ljeto skupa. Imamo svoju filozofiju agresivnog igranja i sad nam se vratio uloženi trud. Malo smo se na prvenstvu istrošili pa nije bilo snage za izgurati do kraja, no ovo je veliko postignuće – istaknuo je Domagoj Proleta.

-Hvala Županiji na potpori i što toliko držite do sporta, posebno košarke – riječi su Darka Kunce.

Na prijemu su također bile zamjenica župana Žaklina Marević i v. d. pročelnice UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

Podsjetimo, Hrvatska je osvojila srebro na Europskom prvenstvu za igrače do 20 godina, koje se igralo u njemačkom Chemnitzu gdje su u finalnoj utakmici poraženi od Izraela rezultatom 80:66.

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist