Aktualno

ST. PIETRO Mali raj nadomak Cavtata

supetar st. pietro

Otok Supetar, smješten samo nekoliko minuta plovidbe od idiličnog Cavtata, krije pravi dragulj za ljubitelje uživanja – St. Pietro. Ovaj restoran i lounge bar, smješten na otočiću Supetru, već je drugu godinu zaredom omiljeno mjesto za odmor i gastronomski užitak. Svojom prvom posjetom osjetit ćete nevjerojatnu mirnoću i bijeg od gradske vreve, uronjeni u zelenilo oko vas. Posebna pažnja posvećena je očuvanju zelenih površina i cvjetnih vrtova tijekom uređenja otoka. Svaki detalj je pomno promišljen kako bi se osiguralo savršeno iskustvo boravka u St. Pietru. Ono što čini ovaj restoran posebnim je fokus na svježini svakog sastojka i začina koji se koriste u pripremi jela i koktela. Svježinu osiguravaju uzgojem raznih začina i biljaka na otoku te suradnjom s lokalnim OPG-ovcima i ribarima. U njihovom gastro shopu, svaki gost može odabrati svježe ulovljenu ribu ili vrhunski komad mesa poput ‘Tomahawk Ribeye’ odreska. Osim toga, tu je i impresivna kolekcija premium vina i pjenušaca, čime će vaše iskustvo biti potpuno.

supetar st. pietro4

Spektakularan zalazak
St. Pietro je savršeno mjesto za cjelodnevni odmor i svaki posjetitelj može pronaći svoj kutak za uživanje na otoku. Svi objekti su izgrađeni u skladu s prirodom, koristeći materijale kao što su drvo i kamen kako bi se očuvala prirodna ljepota oaze. Otok je podijeljen na lounge dio, restoran i ‘cabane’ s predivnim pogledom na zidine, otoke Mrkan i Bobaru, Župu dubrovačku i cavtatski arhipelag. Najveći broj posjetitelja rezervira svoje stolove u predvečernjim satima kako bi svjedočili spektakularnom zalasku sunca koji ostavlja bez daha.

Kokteli s potpisom

supetar st. pietro3
Gastronomski užitak je još jedan razlog zbog kojeg se gosti vraćaju u St. Pietro. U lounge meniju možete pronaći raznovrsne finger food zalogaje i ukusne burgere, pri čemu je istaknuto da se svi burgeri pripremaju s domaćim brioche pecivom i domaćim mesom. Također, tijekom godine će se u restoranu izmjenjivati sezonski jelovnici s naglaskom na vrhunsku i svježu gastronomsku ponudu. Gosti mogu upotpuniti svoje obroke bogatim izborom pića, vina i koktela s potpisom, posluženih u posebno izrađenim posudama. Otok privlači brojna društva, prijatelje i obitelji koji žele uživati u čarima otoka. St. Pietro također nudi savršen ambijent za posebne događaje i prilike, a njihov trud da svaki gost bude zadovoljan očituje se u brojnim pozitivnim povratnim informacijama koje su dobili od posjetitelja.

supetar st. pietro1

Suradnja s lokalnom zajednicom
Naravno, St. Pietro također cijeni suradnju s lokalnom zajednicom i podržava Zakladu ‘Otac Ivan Fiorović’. Kroz njihove menije, možete pronaći odabrane artikle označene njihovim logom u obliku ključa. Kada gost naruči takav artikl, pet posto od iznosa donira se ovoj zakladi kako bi se pomoglo potrebitima i osnažila lokalna zajednica. Naziv ‘St. Pietro’ ne nosi samo gastronomsku reputaciju, već i duboku povijest i povezanost s otokom Supetrom. Otok je bogat povijesnim ostacima, uključujući crkvu i samostan sv. Petra. Stoga ime ‘St. Pietro’ odražava tu povijest i povezanost s Dubrovačkom Republikom, čime se čuva naslijeđe otoka. Logo St. Pietra također je ključ sv. Petra, podsjećajući na bogatu povijest ovog prekrasnog mjesta.

 

Pročitajte još

Klevisa Ymeri ostaje u pritvoru: Županijski sud ukida odluku o jamčevini

Dulist

JAVLJA HZZO Od petka do ponedjeljka uputnice i recepti samo na papiru

Dulist

Kaos u Zračnoj luci Split, otkazani svi letovi!

Dulist