Grad

SRĐEVCI VLAHUŠIĆU, DUJMOVIĆU I GOLFERIMA: Objavite prijedlog ugovora!

srdjevci jumboplakat5

Akteri tajnog sastanka u predvoju zagrebačkog hotela, direktor Vodovoda Dubrovnik i predstavnici tvrtke Razvoj golf, oglasili su se nakon što je inicijativa Srđ je naš na konferenciji za medije raskrinkala njihove namjere. Za njih imamo samo jednu poruku: Objavite prijedlog ugovora koji spominjete! – poručili su u priopćenju za medije iz Inicijative Srđ je naš.

-U petak, 9. prosinca 2016. godine na konferenciji za medije incijativa Srđ je naš obavijestila je javnost o njihovoj namjeri izigravanja zakonskih odredbi zaobilaženjem dubrovačkog Gradskog Vijeća u odluci da se financira infrastruktura u korist projekta apartmanizacije Srđa.

Iznenađeni činjenicom da se u Dubrovniku uvijek sve sazna požurili su svatko u spašavanje svoje kože i pri tome o istom sastanku dali različite, kontradiktorne izjave. Podsjetimo, Valentin Dujmović izjavio je da je Razvoj golf tražio da se iz javnih sredstava pokrije dio troška infrastrukture na Srđu na što on navodno nije pristao. Istovremeno, Razvoj golf izdao je priopćenje za medije u kojem se zaključuje da su oni predložili da se izgradnja infrastrukture za potrebe projekta omogući iz sredstava investitora. Dakle, o istome imamo dvije bitno različite tvrdnje što jedino može značiti da u najmanju ruku jedna strana ne govori istinu (a možda ni jedna strana ne govori istinu).

Zanimljivo je primjetiti kako su obje strane prigodno zaboravile komentirati svoje namjere da raznim manevrima zaobiđu odobrenje dubrovačkog Gradskog vijeća za zaduženje Vodovoda Dubrovnik za potrebe izgradnje infrastrukture na Srđu. Podsjećamo gosp. Dujmovića da nije njegov posao odlaziti u Zagreb po lobijima hotela rasipati novac građana Dubrovnika na privatne nekretninske projekte. Zbog činjenice da se sastanak održao u lobiju hotela teško je povjerovati da se radilo o službenom sastanku. Međutim, ako se uistinu radilo o službenom sastanku kako tvrdi gosp. Dujmović pozivamo ga da objavi i stavi građanima Dubrovnika na uvid cjeloviti zapisnik s navedenog sastanka.

Također, s obzirom da predstavnik investitora izražava žaljenje kako se o projektu rasprava “vodi bez uvida u činjenice koje je investitor pravovremeno predočio Gradu kao i prijedlog sporazuma” pozivamo ovim putem i predstavnike Grada Dubrovnika i predstavnike investitora da objave prijedlog sporazuma o kojem iznose kontradiktorne tvrdnje. Sadržaj sastanka u Zagrebu daje nam razloga za vjerovati da bi navedeni prijedlog ugovora bio potpisan u neznatno izmjenjenom obliku (omekšavanje protivnika projekta donacijom Vodovodu) što je osujećeno pravovremenom reakcijom inicijtive Srđ je naš.

Objavite prijedlog ugovora jer građani imaju pravo znati kako se raspolaže njihovim novcima! – ističu u priopćenju Đuro Capor i Enes Ćerimagić iz Inicijative Srđ je naš.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist