Zanimljivosti

Smotani brancin u crnom vinu na podlozi od blitve

branko recept novi

I ovu nedjelju donosimo vam video recept našeg gastronomskog kolumniste Branka Kusovca.

Ovog tjedna uz Branka pripremite smotani brancin u crnom vinu na podlozi od blitve.

Priprema

BRANCIN
File brancina uzdužno zarolajte, unutar rolice umetnite par tanko narezanih trakica od stabljike blitve i fiksirajte ga čačkalicama.
U sredinu lonca s malo vrele vode stavite manju posudu koja vrhom prelazi površinu vode i u nju stavite rolicu brancina.
Poklopite lonac i pustite da se brancin kuha 15 do 20 minuta na pari.
Kada je kuhan, brancin odložite na tanjur.

KREMA OD BLITVE
U lonac s vodom stavite kuhati oguljeni krumpir narezan na kockice.
Pred kraj kuhanja krumpira ubacite listove blitve i kratko ih kuhajte dok ne omekšaju.
Kada su krumpir i blitva kuhani, štapnim mikserom ih u posudi kremasto sjedinite.
Ulijte maslinovo ulje, dodajte sol i štapnim mikserom završite kremu.

UMAK
U jako zagrijanu posudu da kuhanje ubacite sitno sjeckani češnjak, sitno sjeckani svježi peršin, maslac i crno vino.
Promiješajte i nakon par minuta, kada alkohol ispari i dobijete željenu gustoću (koju možete korigirati dodavanjem maslaca), jelo je spremno za serviranje.
Kuhanu rolicu brancina poslužite sa kremom od blitve i umakom.

Dobar tek :)

U suradnji s prijateljima s kuhari.com.

www.brankokusovac.com
jak

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1576. Umro Mavro Vetranović

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1942. Umro utemeljitelj hrvatske dijalektologije, Dubrovčanin Milan Rešetar

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1901. Bukovčeve slike postavljene na strop teatra

Dulist