Kultura

Sjajni Lovre Marušić oduševio festivalsku publiku u Dvoru

igre lovre marusic 2

Impresivni mladi pijanist Lovre Marušić nastupio je sinoć, 16. srpnja u atriju Kneževa dvora u sklopu glazbenog programa 72. Dubrovačkih ljetnih igara, a za svoje prvo predstavljanje festivalskoj publici odabrao je djela Schumanna, Haydna, Ravela i Liszta.

Ekspresivan ne samo glazbeno već licem i tijelom, Lovru Marušića bilo je sinoć u atriju Kneževa dvora užitak i slušati i gledati tijekom izvedbe Kreisleriane, osam balada-fantazija Roberta Schumanna, u prvom dijelu koncerta, te Sonate u h-molu Josepha Haydna, Otmjenih i sentimentalnih valcera Mauricea Ravela te Španjolske rapsodije Franza Liszta u drugom dijelu. Na kraju odsviranog programa, zadovoljstvo publike bilo je očito, a pljesak gotovo zaglušujuć. Vraćajući se dvaput na bis, prvo je iznenadio izvedbom Bohemian Rhapsodyja grupe Queen izazvavši oduševljenje, da bi koncert završio s ponovno odsviranim menuetom iz Haydnove Sonate u h-molu. Jasno je da će festivalska publika s nestrpljenjem čekati sljedeći nastup Lovre Marušića pred kojim su sada završnica glasovitog međunarodnog pijanističkog natjecanja u Clevelandu u SAD-u, a zatim i međunarodnih pijanističkih natjecanja Leeds International Piano Competition (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Busoni Competiton u Bolzanu, na kojima će nastupiti u kolovozu i rujnu 2021. godine.

Sljedeći festivalski koncert u atriju Kneževa dvora također se s nestrpljenjem očekuje, a donosi nastup istaknute ruske sopranistice Julije Ležnjeve s ansamblom La Voce Strumentale kojeg vodi violinist Dmitry Sinkovsky, 25. srpnja.

Pročitajte još

LJETNE IGRE Koncert slavnog pjevača nominiranog za Grammyja

Dulist

VEČERAS Mostar Sevdah Reunion na Orsuli

Dulist

OTVARANJE IZLOŽBE U FLORI ‘Udvostručivanja’ Gorana Petercola

Dulist