Aktualno

SITUACIJA ZABRINJAVAJUĆA Prodaja kućnih testova za koronu porasla za 130 posto na našem području!

kucni test na koronu 2

Broj oboljelih od koronavirusa na hrvatskom jugu porastao je a trideset posto, nakon čega je za 130 posto porasla prodaja kućnih testova.

Zbog prodaje koja je u samo desetak dana porasla za 132 posto, ono što su nekada bile mjesečne zalihe, sada su tek tjedne. A razlog – sve češći simptomi, ali i sve niže cijene, piše RTL.

S obzirom na porast prodaje – statistika tvrdi kako svaki drugi Dubrovčanin prvo napravi kućni test, a potom se naručuje kod liječnika. Iako se uglavnom kupuje preventive radi, svaki pozitivan rezultat potrebno je provjeriti PCR testom. Bolnički laboratoriji i dalje imaju pune ruke posla.

Sad trenutno imamo veći broj testiranja državljana Republike Hrvatske, a time imamo i povećani broj rezultata PCR-a, nešto više od 30 posto bude pozitivnih rezultata – istaknula je za RTL voditeljica Odjela za laboratorijsku dijagnostiku OB Dubrovnik Antonija Perović, dok ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mato Lakić dodaje:

“Otkad je krenula škola svakako imamo povećani udio školske djece on je negdje kreće se na razini 25-30 posto, također imamo udio ovih 65 i starijih oni se kreću negdje od 10 – 15 posto – dodaje ravnatelj. Situacija je, tvrdi Lakić, zabrinjavajuća. Povratak u školske klupe i hladniji dani ponovno su doveli do velikog broja zaraženih, samo se sada ostaje nadati kako broj hospitaliziranih neće imati rastuću putanju.

Pročitajte još

UKLJUČEN HELIKOPTER HRZ-A Češki državljani nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist

PLENKOVIĆ O FRANKOVIĆU I USTAŠKOM POZDRAVU ‘To nije bilo primjereno, nema nikakve dileme’

Dulist

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Najava tjednog programa

Dulist