DuList IN

[ŠAPA TJEDNA] UPOZNAJTE DODA Jednim okom pratim turske serije, a drugim ‘škicam’ što se jede

ciklid riba dodo

Dragi čitatelji, ponosni ste članovi obitelji krznenih ili pernatih ljubimaca, možda čak i onih s ljuskama? Upoznajte nas s njima! Pošaljite nam njihovu fotografiju, otkrijte nam njihove simpatične navike i odgovorite zašto su vaši dani otkad su vam u životu ispunjeniji. S nestrpljenjem iščekujemo vaše kratke priče koje nam možete dostaviti na e-mail adresu info@dulist.hr. Rado ćemo ih objaviti!

Pozdrav, ja sam ribica Dodo, član vrlo velike obitelji ciklida. Sa svo­jim skrbnicima sam već skoro devet godina, oni misle da sam ženka i da pripadam vrsti Amphilophus citri­nellus, odnosno limunski ciklid. Moja je postojbina Srednja Amerika. Iako djelujem umiljato, agresivna sam i nitko ne može stanovati sa mnom u akvariju, pa čak ni puževi. Ipak, druš­tvenog života mi ne nedostaje, super mi je što mogu istovremeno jednim okom pratiti turske serije, a drugim gledati u kuhinju što se kuha i jede. Osim hrane za ribe, rado jedem ulovljene insekte, te komadiće kuhanog mesa, povrća i jaja. Imam oštar vid i prepoznajem svoje ukućane, a kad mi se približi netko nepoznat, zalijećem se na staklo i prijetim. U slobodno vri­jeme kopam po pijesku i prenosim ga ustima s jednog mjesta na drugo.

AFRIČKI LJEPOTANI

Sve češći stanovnici akvarija

Ciklidi postaju sve češće i češće ribice naših akvarija. Unutar ove porodice opisano je otprilike 1800 vrsta, a očekuje se pronalazak još njih. Naime, pretpostavlja se kako će konačan broj vrsta ove porodice doseći 1900. S obzirom na različitost boja, oblika, veličine… Vrlo su atraktivne kao kućni ljubimci. Mužjaci su veći i šareniji, ženke neuglednijih boja, ali mirnije.

Pročitajte još

Pogledajte bogat glazbeni program ovog vikenda!

Dulist

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist