Politika

Šalja: Vićan je gradonačelnik u sjeni

kolegij salja2095

Niko Šalja prekršio je još jednom zabranu gradonačelnika Andra Vlahušića o javnim nastupima i u Dnevniku 3 u utorak nešto iza ponoći izrazio nezadovoljstvo sa stanjem u dubrovačkoj koaliciji.

Šalja je demantirao navod Andra Vlahušića iz popratnog priloga kako želi biti u centru medijske pažnje te istaknuo kako već tri godine ukazuje na probleme i nepravilnosti unutar koalicije. Naveo je kako SDP ima mali i gotovo nikakav utjecaj u koaliciji, te istaknuo kako je koalicijski dogovor izigran čime je izostao utjecaj SDP-a.

Na pitanje novinara je li se za Pera Vićana može reći da je gradonačelnik u sjeni, Šalja odgovara:
– Njegov utjecaj na rad je prevelik. Sudjeluje u dosta odluka, i da mogu reći da je Vićan gradonačelnik u sjeni.

Šalja je priznao da o ovim problemima nije direktno razgovarao s premijerom Zoranom Milanovićem, već da je puno puta budući da poštuje hijerarhiju o ovim problemima u koaliciji, mada bezuspješno, govorio na Gradskom SDP-u. Uz to je izjavio kako SDP na sljedećim lokalnim izborima mora imati svoga kandidata, a koji bi mogao biti izabran i na temelju objektivnih anketa.

Za kraj, Šalja je odgovorio na pitanje novinara i o Pelješkom mostu. Istakao je kako je Pelješki most nužan za kopneno spajanje Dubrovika, Dubrovačko – neretvanske županije s ostatkom Hrvatske. Izjavio je da Pelješki most treba hitno revidirati, nakon čega bi se most trebao početi graditi.

Pročitajte još

Vlada je uoči izbora bila široke ruke, rastrošnost je došla na naplatu

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist