Grad

Rožat dobiva prvo sportsko igralište!

rozat igraliste2

U naselju Rožat izvršeni su radovi uređenja prvog sportskog igrališta koje obuhvaća nogometni, košarkaški i teren za nogotenis, ističu iz Grada Dubrovnika u priopćenju. Prijedlog je potaknuo vijećnik Gradskog kotara Komolac Marin Andačić.

Radovi se odnose na zamjenu dotrajalog asfaltnog zastora novim, uklanjanje zatečenih panjeva čiji je korijen prethodno oštećivao završnu oblogu, polaganje električnih instalacija kako bi se igralište osvijetlilo reflektorima u noćnim satima te pripremnih radnji na izvedbi parapeta na koje će se ugraditi ograda i temelji za košarkaški koš. Do kraja ovoga tjedna, na igralište će biti postavljeni i golovi i reflektori.

-Svjesni smo koliko je važno omogućiti našim najmlađima, ali i svim mještanima prostor za tjelesnu aktivnost i rekreaciju. Kroz sve navedeno, ne samo da promičemo zdrave navike i zdrav život već i zajedništvo – poručio je gradonačelnik Mato Franković.

Također, prvo sportsko igralište u Rožatu je realizirano zahvaljujući župniku župe Velike Gospe, fra Tomislavu Hrstiću koji je Gradu ustupio površinu u njihovom vlasništvu.

Izvođač radova je tvrtka Texo Molior d.o.o. a ugovorena vrijednost radova 63.772,15 eur bez PDV-a.

U odnosu na prošlu godinu, na obnovu postojećih dječjih i sportskih igrališta sredstva su povećana za 56,97 posto. Projekti uređenja sportskih igrališta od velikog su značaja za lokalnu zajednicu jer pored unapređenja sportske infrastrukture, djeci i mladima se omogućavaju bolji uvjeti za sportske aktivnosti, a promovira se i zdrav način života.

Pročitajte još

Gradonačelnik uklanja s naziva ulica Pera Bakića i Antu Sugju!

Dulist

RAMPE NA KOLODVORU Raguž objasnio kako će funkcionirati sustav i što s građanima bez dozvole

Dulist

ZABRINUTI GRAĐANI OBRATILI SE KOMUNALCIMA I POLICIJI Prijavljeni ‘lutalica i beskućnik’ – litvanski psiholog na odmoru

Dulist