Aktualno

ROYAL HOTELS & RESORT Očišćeno 10 tisuća ‘kvadrata’ podmorja ispred kompleksa u Lapadu

eko akcija royal 2

Royal Hotels & Resort u suradnji s ronilačkim centrom Abyss protekle je subote održao eko akciju čišćenja podmorja ispred hotelskog kompleksa na Lapadu. Slična akcija čišćenja je organizirana tjedan dana prije u Moluntu, čime su organizatori iz Royal Resorta nastavili pozitivan niz te se tako nadaju kako će slične inicijative prigrliti i ostali poslovno gospodarski subjekti u Dubrovniku i okolici. Zanimljivost priče je u činjenici što Royal Hotels & Resort nisu organizirana udruga, već skupina ljudi koji se vode pozitivnim promjenama. Inicijator ove akcije je Marko Kadum, koji osim što je član Abyss centra i ronilački entuzijast, ujedno je i profesionalno angažiran u Royal Resortu gdje osigurava čistoću i sigurnosti u nametnutim okolnostima zdravstvene krize uzrokovane virusom Covidom-19. Kadum je diplomirani inženjer biotehnologije, a u Royal Hotels & Resort obnaša funkciju voditelja odjela domaćinstva. S jedne strane uvodi zdravstveno sigurnosne protokole u hotelu, a s druge se zalaže za čisto podmorje.

-Mi smo nadišli ideju prodavanja sunca i mora te se trudimo dati im nešto zauzvrat. Posjedovanje Sustainable certifikata u Royal Resortu je dodatna potvrda naše predanosti održivom poslovanju, za što je jedan od glavnih kriterija bila energetska održivost i učinkovitost. Jadransko more jedan je od naših najvećih blaga i tako mu pristupamo. Ne gledamo kako ga iskoristiti, već ga pazimo za buduće generacije. Inicijativom smo željeli pokazati što je sve moguće i nadamo se kako će ovakvih akcija biti sve više. Planiramo čišćenje provoditi svake godine, a zajedno možemo učiniti puno u području Lapada, a i šire u Hrvatskoj – komentira Kadum te ističe kako je Dubrovačko neretvanska županija zbog svog geografskog položaja posebno pogođena strujama koje nanose otpad.

Operacija čišćenja provedena je u koordinaciji s prijateljima i partnerima iz Abyss ronilačkog kluba, Antunom Perušinom i Marom Runjem koji su među prvima u Hrvatskoj pokrenuli podmorsko čišćenje, a ove godine obilježavaju 25 godina djelovanja. Očišćen je jedan hektar, odnosno 10.000 m2 podmorske površine i to je bio tek dio prve faze čišćenja šireg područja.

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist