Aktualno

ROYAL HOTELS & RESORT O RUŠENJU ZIDA Zakazala su državna tijela. Čin Igora Legaza je protuzakonit

legaz vila elita 2

Nakon jutrošnje akcije Igora Legaza, koji je prepilao zid kraj Ville Elite, oglasili su se i iz Royal Hotels & Resorta.
-Javno istupamo s ciljem informiranja javnosti o protuzakonitom djelovanju, kulturnom genocidu, ugrožavanju javnog reda i mira i činjenice kako se na sve oglušila dubrovačka policija. Držimo svojom misijom zaštititi spomenik kulture, naše zaposlenike kao i dubrovačke goste koji borave u sklopu šireg područja hotelskog kompleksa Royal Hotels & Resort – navode u priopćenju iz hotelske grupacije.
U ranojutarnjim satima, 23. kolovoza, privatna osoba po imenu Igor Legaz demonstrativno je uništila dio ograde Ville Elite. Čin je protuzakonit iz nekoliko razloga. Prostor koji se dovodi u pitanje dio je privatnog posjeda, sukladno zakonskim odrednicama u Katastru. Ministarstvo kulture i Grad Dubrovnik su 2009. odobrili projekt izgleda predmetnog zida. Pitamo se kako je moguće u pravnoj državi da privatni pojedinci uzimaju zakon u svoje ruke i pritom dobivaju svesrdnu podršku lokalnih medija koja se demonstrira kroz huškačke naslove i atmosferu linča? Vlasnici su izvlašteni nezakonitim putem čime je otvoren prostor ovakvom obliku barbarizma. Vlasnik Ville Elite poštuje sve zakone i propise Republike Hrvatske. Ograda na zidu je desetljećima sastavni dio objekta i obuhvaćena je građevinskom dozvolom. Takvo stanje je zatečeno prilikom kupnje Ville Elite. Nitko od predstavnika vlasti nije naložio promjenu ili premještanje bilo kojeg dijela zida ili ograde. Postoje dva moguća puteljka putem kojih je moguće pristupiti plaži. Pristup pomorskom dobru nije zapriječen i posjetitelji/prolaznici slobodno mogu ući u prostor vrta Ville. Dosadašnje djelovanje vlasnika bilo je konstruktivno uz stalan kontakt s lokalnim vlastima i vođenje po načelu poštivanja lokalne zajednice .Cilj vlasnika je biti dio cjeline u zajednici te iznositi rješenja na dobrobit iste. Međutim, biti predmetom maltretiranja privatne osobe koja uzima zakon u svoje ruke, nije prihvatljivo – navodi se u priopćenju Royal Hotels & Resorta.
-Uz počinjenje materijalne štete, gospodin svojom javnom predstavom i manipulativnim ispadima čini i reputacijsku štetu vlasnicima, što se odražava na zaposlenike te goste hotelskog naselja. Nameće se zaključak da su državna tijela zakazala: policija, državni inspektorat i državno odvjetništvo – zaključuju vlasnici Ville Elite.

Pročitajte još

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

[FOTO] Evo kako sada izgleda plaža u Uvali Lapad

Dulist