Sport

Roman Abramović potvrdio: Prodaje Chelsea, novac ide zakladi za ukrajinske žrtve

abramovic2

Roman Abramovič potvrdio je da prodaje Chelsea, a neto prihod od prodaje kluba proslijedit će novoosnovanoj zakladi za žrtve rata u Ukrajini, navodi Index.

Nakon nekoliko dana medijskih napisa, pritiska engleske javnosti zbog ruske vojne invazije na Ukrajinu, dosadašnji vlasnik odlučio je povući potez o kojem se već neko vrijeme priča, ističu dalje. Njegovo priopćenje objavljeno je na službenim internetskim stranicama kluba, aktualnog osvajača Lige prvaka i Svjetskog klupskog prvenstva. Abramovič je priopćenje započeo podsjetnikom na svoje riječi prema kojima je odluke donosio uvijek s najboljim interesima za klub.

– Stoga sam odlučio prodati klub jer smatram da je to u aktualnoj situaciji najbolje za njega, navijače, zaposlenike, kao i klupske sponzore i partnere – objasnio je Abramovič i dodao da postupak neće biti brz, ali i da neće tražiti da mu se vrate pozajmice jer, naveo je, njegovo preuzimanje Chelseaja ‘nije se niti dogodilo zbog novca, već iz čiste strasti prema igri i klubu.’

Pročitajte još

Nove medalje PK Juga

Dulist

SADA JE SLUŽBENO Ivan Rakitić dolazi u Hajduk!

Dulist

PK Jug osvojio novih 6 medalja

Dulist